Krydderkage

Skøn krydderkage med saftig krumme og fyldt med de dejligste krydderier. Pyntet med glasur og revet appelsinskal.

10-12 personer

Vurdering (19 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g smør, stuetemperatur
1 økologisk appelsin, skal heraf
50 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
150 g Dansukker Bagesukker
3 æg
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. ingefær
1⁄2 tsk. revet muskatnød
1⁄2 tsk. stødt nellike
200 g kærnemælk

Desuden
150 g Dansukker Flormelis
1 økologisk appelsin, saft heraf
økologisk appelsinskal, strimler hera

Instruktioner

Smør en kageform (1,5 L) med smør og drys med et tyndt lag mel. Bank det overskydende mel ud af formen. Pisk smør, appelsinskal, lys sirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen og rør massen homogen efter hver tilføjelse.

Sigt mel, bagepulver, natron og krydderier sammen. Vend skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælken i dejen.

Bag kagen ved 180° (alm. varme) i 30-40 minutter til den er gennembagt. Lad kagen køle i 10 minutter i formen. Vend den ud på en bagerist og lad den køle til stuetemperatur.

Rør glasur af flormelis og appelsinsaft og dekorer kagen med glasuren og lidt appelsinskal. 

TIP: Spæd til med lidt vand i glasuren, hvis den er for fast.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.