Kringle med marcipan og stikkelsbær

En kringle er et lækkert hvedebrød, og med fyld af marcipan og stikkelsbær bliver den hurtigt populær på kaffebordet. Pynt gerne kringlen med mandelsplitter og perlesukker.

25-30 stykker

1,5 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Dej
50 g gær
200 g blødt smør
5 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Bagesukker
2 æg

Fyld
150 g marcipan
1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
100 g blødt smør
200 g stikkelsbær

Pynt
Æg
Mandelflager
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Smuldr gæren, og del smørret i mindre stykker. Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Kør maskinen, til dejen er jævn, og lad dejen hvile i 15 minutter.

Tilbered fyldet. Riv marcipanen, og pisk det sammen med brun farin og smør i en skål, til massen er jævn.

Ælt dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel, ca. 20x35 cm.

Fordel fyldet i midten af rektanglet, og kom stikkelsbær på. Buk kanterne over fyldet, og læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve i ca. 40 minutter.

Forvarm ovnen til 200°C. Pensl stængerne med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.

Bag stængerne i midten af oven i ca. 20 minutter. Lad kringlerne køle af på en rist, og skær dem derefter i mindre stykker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.