Ingredienser
Dej
50 g gær
200 g blødt smør
5 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Bagesukker
2 æg
Fyld
150 g marcipan
1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
100 g blødt smør
200 g stikkelsbær
Pynt
Æg
Mandelflager
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
Smuldr gæren, og del smørret i mindre stykker. Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Kør maskinen, til dejen er jævn, og lad dejen hvile i 15 minutter.
Tilbered fyldet. Riv marcipanen, og pisk det sammen med brun farin og smør i en skål, til massen er jævn.
Ælt dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel, ca. 20x35 cm.
Fordel fyldet i midten af rektanglet, og kom stikkelsbær på. Buk kanterne over fyldet, og læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve i ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C. Pensl stængerne med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.
Bag stængerne i midten af oven i ca. 20 minutter. Lad kringlerne køle af på en rist, og skær dem derefter i mindre stykker.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.