Kringle med marcipan og stikkelsbær

En kringle er et lækkert hvedebrød, og med fyld af marcipan og stikkelsbær bliver den hurtigt populær på kaffebordet. Pynt gerne kringlen med mandelsplitter og perlesukker.

25-30 stykker

1,5 time

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Dej
50 g gær
200 g blødt smør
5 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Bagesukker
2 æg

Fyld
150 g marcipan
1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
100 g blødt smør
200 g stikkelsbær

Pynt
Æg
Mandelflager
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Smuldr gæren, og del smørret i mindre stykker. Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Kør maskinen, til dejen er jævn, og lad dejen hvile i 15 minutter.

Tilbered fyldet. Riv marcipanen, og pisk det sammen med brun farin og smør i en skål, til massen er jævn.

Ælt dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel, ca. 20x35 cm.

Fordel fyldet i midten af rektanglet, og kom stikkelsbær på. Buk kanterne over fyldet, og læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve i ca. 40 minutter.

Forvarm ovnen til 200°C. Pensl stængerne med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.

Bag stængerne i midten af oven i ca. 20 minutter. Lad kringlerne køle af på en rist, og skær dem derefter i mindre stykker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.