Kransekage

1 kransekagetårn 1,5 time + 1 døgn i køleskab
Kransekage er en traditionel dansk kage bagt på marcipan, flormelis og æg. Form din kransekage i cirkler, pynt med glasur, og saml den til et juletræ.
Kransekage
Bedømmelse: (27vurderinger)

Ingredienser

  • 400 g marcipan
  • 100 g Dansukker Flormelis
  • 12 g æggehvider

Glasur

  • 4 dl Dansukker Flormelis
  • 2 pasteuriserede æggehvider

Forvarm ovnen til 200°C.

Riv marcipanen ned i en skål med et rivejern. Bland med flormelis.

Tilsæt æggehvide, og bland ingredienserne til en fast og jævn masse.

Lad massen stå i køleskabet natten over.

Rul kransekagemassen ud i 2 langestænger i 2 cm tykkelse.

Skær dem ud i mindre stænger i forskellig længde (med 2 cm interval) 8, 10, 12, 14, 16 cm til al kransekagedejen er opbrugt. Lav evt. en kransekagetop i form af en kugle eller andet. Form stængerne til ringe på bagepladen, saml enderne forsigtigt.

Bag dem nederst i ovnen i ca. 12-14 minutter. Lad dem køle helt af. Brug ikke varmluft.

Bland flormelis og æggehvide sammen i en skål. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt fine mønstre på hvert enkelt kransekagestykke, og lad glasuren størkne. Byg derefter kransekagetårnet.

Tips.
Når du bager kransekage, er det er vigtigt at veje alle ingredienser nøje af for at opnå det bedste resultat. Bag ikke med varmluft.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker