Kransekage

Kransekage er en traditionel dansk kage bagt på marcipan, flormelis og æg. Form din kransekage i cirkler, pynt med glasur, og saml den til et juletræ.

1 kransekagetårn

1,5 time + 1 døgn i køleskab

Vurdering (37 st)

Ingredienser

400 g marcipan
100 g Dansukker Flormelis
12 g æggehvider

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
2 pasteuriserede æggehvider

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200°C.

Riv marcipanen ned i en skål med et rivejern. Bland med flormelis.

Tilsæt æggehvide, og bland ingredienserne til en fast og jævn masse.

Lad massen stå i køleskabet natten over.

Rul kransekagemassen ud i 2 langestænger i 2 cm tykkelse.

Skær dem ud i mindre stænger i forskellig længde (med 2 cm interval) 8, 10, 12, 14, 16 cm til al kransekagedejen er opbrugt. Lav evt. en kransekagetop i form af en kugle eller andet. Form stængerne til ringe på bagepladen, saml enderne forsigtigt.

Bag dem nederst i ovnen i ca. 12-14 minutter. Lad dem køle helt af. Brug ikke varmluft.

Bland flormelis og æggehvide sammen i en skål. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt fine mønstre på hvert enkelt kransekagestykke, og lad glasuren størkne. Byg derefter kransekagetårnet.

Tips.
Når du bager kransekage, er det er vigtigt at veje alle ingredienser nøje af for at opnå det bedste resultat. Bag ikke med varmluft.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.