Ingredienser
400 g marcipan
100 g Dansukker Flormelis
12 g æggehvider
Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
2 pasteuriserede æggehvider
Instruktioner
Forvarm ovnen til 200°C.
Riv marcipanen ned i en skål med et rivejern. Bland med flormelis.
Tilsæt æggehvide, og bland ingredienserne til en fast og jævn masse.
Lad massen stå i køleskabet natten over.
Rul kransekagemassen ud i 2 langestænger i 2 cm tykkelse.
Skær dem ud i mindre stænger i forskellig længde (med 2 cm interval) 8, 10, 12, 14, 16 cm til al kransekagedejen er opbrugt. Lav evt. en kransekagetop i form af en kugle eller andet. Form stængerne til ringe på bagepladen, saml enderne forsigtigt.
Bag dem nederst i ovnen i ca. 12-14 minutter. Lad dem køle helt af. Brug ikke varmluft.
Bland flormelis og æggehvide sammen i en skål. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt fine mønstre på hvert enkelt kransekagestykke, og lad glasuren størkne. Byg derefter kransekagetårnet.
Tips.
Når du bager kransekage, er det er vigtigt at veje alle ingredienser nøje af for at opnå det bedste resultat. Bag ikke med varmluft.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.