Kransekage

Kransekage er en traditionel dansk kage bagt på marcipan, flormelis og æg. Form din kransekage i cirkler, pynt med glasur, og saml den til et juletræ.

1 kransekagetårn

1,5 time + 1 døgn i køleskab

Vurdering (44 stk)

Ingredienser

400 g marcipan
100 g Dansukker Flormelis
12 g æggehvider

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
2 pasteuriserede æggehvider

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200°C.

Riv marcipanen ned i en skål med et rivejern. Bland med flormelis.

Tilsæt æggehvide, og bland ingredienserne til en fast og jævn masse.

Lad massen stå i køleskabet natten over.

Rul kransekagemassen ud i 2 langestænger i 2 cm tykkelse.

Skær dem ud i mindre stænger i forskellig længde (med 2 cm interval) 8, 10, 12, 14, 16 cm til al kransekagedejen er opbrugt. Lav evt. en kransekagetop i form af en kugle eller andet. Form stængerne til ringe på bagepladen, saml enderne forsigtigt.

Bag dem nederst i ovnen i ca. 12-14 minutter. Lad dem køle helt af. Brug ikke varmluft.

Bland flormelis og æggehvide sammen i en skål. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt fine mønstre på hvert enkelt kransekagestykke, og lad glasuren størkne. Byg derefter kransekagetårnet.

Tips.
Når du bager kransekage, er det er vigtigt at veje alle ingredienser nøje af for at opnå det bedste resultat. Bag ikke med varmluft.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.