Kommenskranse - Opskrifter

Kommenskranse

24 stk.
Kommenskranse
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
100 g margarine
5 dl vand
½ dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
1 dl sesamfrø
1 dl knust boghvede
3 dl revet cheddarost
1 spsk. stødt kommen
ca. 13 dl sigtemel

Pensling
1 æg
Hel kommen
Havsalt

Smuldr gæren i en skål. Smelt margarinen i en gryde på komfuret. Tilsæt vandet, og varm op til 37°C. Hæld det over gæren og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sirup, salt, sesamfrø, ost og kommen. Arbejd derefter melet ind i dejen, til den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to lige store dele, som formes til stænger. Skær hver stang i 12 stykker, og tril hvert stykke til en stang på ca. 60 cm. Læg hver stang dobbelt, og sno den, inden den formes til en krans. Læg kransene på en plade med bagepapir. Lad brødene hæve i 30 minutter.

Pensl kransene med sammenpisket æg, og drys med kommen og havsalt. Bages midt i ovnen ved 250°C i ca. 10 minutter. Lad bolle­ rne køle af på en rist under et klæde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;