Kold laksetærte

Prøv denne lækre opskrift på kold laksetærte. Fyldt med cremefraiche, kvark, Dansukker Lys Sirup, dijonsennep, rødløg, dild og varmrøget laks. Perfekt pyntet med citron, dild, rejer og ferskrøget laks for en frisk og velsmagende ret!

ca. 8 portioner

Vurdering (94 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g revet mørkt rugbrød
50 g revet Cheddar-ost
75 g smeltet smør eller margarine

Fyld
4 blade husblas
3 dl cremefraiche
2 dl kvark
3 tsk. Dansukker Lys Sirup
3-4 spsk. dijonsennep
1 finthakket rødløg
1 dl (20 g) finthakket dild
200 g varmrøget laks i tern
Salt, peber

Pynt
Citron
Dild
Rejer
Ferskrøget laks

Instruktioner

Bland rugbrød, ost og fedtstof sammen. Tryk blandingen ud i bunden og op ad kanterne på en form med aftagelig kant.

Læg husblassen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Bland de øvrige ingredienser sammen. Smelt husblassen i mikrobølgeovnen eller i en kasserolle på komfuret. Rør først et par spiseskeer af fyldet ud i den smeltede husblas, inden den røres ned i fyldet. Hæld fyldet på tærtebunden, og stil den i køleskabet i 4-5 timer. Pynt med citron, rejer og laks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!