Klassiske brunkager

Klassiske brunkager

30 minutter + 1-2 timer i køleskab
Lækre sprøde brunkager med god krydret smag, kan ikke undværes til julekaffen.
Klassiske brunkager
Bedømmelse: (79vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g Dansukker Sukker
  • 3/4 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
  • 150 g margarine eller smør
  • 2 små æg
  • 1/2 spsk. revet pomeransskal
  • 1/2 spsk. ingefær
  • 1/2 spsk. nelliker
  • 1/2 spsk. natron
  • 400 g hvedemel

Varm sukker og sirup op til kogepunktet. Læg fedtstoffet i, og lad det smelte. Lad massen køle af.

Rør æg, krydderier, natron og det meste af melet i. Dæk dejen med lidt mel og lad den stå koldt et par timer eller til næste dag.

Ælt dejen smidig på bordet. Rul den ud til en tynd plade, ca. 2 mm. Stik kager ud i den ønskede størrelse. Læg dem på en smurt plade. Bag kagerne 8-10 minutter ved 175 °C. Lad kagerne køle af på bagepladen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;