Kirsebærsaft

Kirsebærsaft
Bedømmelse: (203 vurderinger)

Ingredienser

1 kg kirsebær, surkirsebær eller moreller
6 dl vand
6 dl Dansukker Rørsukker pr. liter færdig saft


Skyl bærrene, og læg dem i en gryde. Hæld vandet på, og lade det koge under låg i 5 minutter. Mos bærrene, og kog i yderligere 5 minutter. Hæld bærmassen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Rengør gryden, mål saften, og hæld den tilbage i gryden. Kog op igen, rør sukkeret i, og lad det koge i 2 minutter. Hæld saften på varme, rengjorte flasker. Lukkes tæt. Opbevares koldt. Har du ikke plads til at opbevare saften koldt, bør du tilsætte 1 knsp. Atamon eller kaliumsorbat pr. liter saft.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker