Ingredienser
25 g gær, frisk (0,5 pakke)
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Sukker
2 knivspids salt
1 tsk. kardemomme (stødt)
75 g blødt smør
7 1/2-8 dl hvedemel
Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kanel
1/2 spsk. rasp
Pensling & pynt
1 æg (sammenpisket)
1 spsk. Dansukker Svensk Perlesukker
1 spsk. mandelspåner
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål eller køkkenmaskine. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smørret i mindre klumper og melet (gem ½ dl til udrulning). Ælt dejen grundigt (ca. 5 minutter i maskinen eller 8-10 min. i hånden), til den er smidig og blank. Lad den hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
Rør smør, sukker, kanel og rasp sammen til fyldet. (Raspen gør, at fyldet ikke flyder ud under bagningen). Fordel den over dejen.
Skær dejen i lange 3-4 cm brede strimler. Rul den første strimmel sammen med fyldet indad mod sneglens centrum. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med at rulle resten af strimlerne uden på, til du har én stor kanelsnegl.
Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 200°.
Pensl med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.
Bages i ovnen i ca. 15 minutter.
Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Agneta Thorsén
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.