Ingredienser
25 g gær, frisk (0,5 pakke)
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Sukker
2 knivspids salt
1 tsk. kardemomme (stødt)
75 g blødt smør
7 1/2-8 dl hvedemel
Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kanel
1/2 spsk. rasp
Pensling & pynt
1 æg (sammenpisket)
1 spsk. Dansukker Svensk Perlesukker
1 spsk. mandelspåner
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål eller køkkenmaskine. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smørret i mindre klumper og melet (gem ½ dl til udrulning). Ælt dejen grundigt (ca. 5 minutter i maskinen eller 8-10 min. i hånden), til den er smidig og blank. Lad den hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
Rør smør, sukker, kanel og rasp sammen til fyldet. (Raspen gør, at fyldet ikke flyder ud under bagningen). Fordel den over dejen.
Skær dejen i lange 3-4 cm brede strimler. Rul den første strimmel sammen med fyldet indad mod sneglens centrum. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med at rulle resten af strimlerne uden på, til du har én stor kanelsnegl.
Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 200°.
Pensl med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.
Bages i ovnen i ca. 15 minutter.
Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Agneta Thorsén
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.