Ingredienser
25 g gær, frisk (0,5 pakke)
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Sukker
2 knivspids salt
1 tsk. kardemomme (stødt)
75 g blødt smør
7 1/2-8 dl hvedemel
Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kanel
1/2 spsk. rasp
Pensling & pynt
1 æg (sammenpisket)
1 spsk. Dansukker Svensk Perlesukker
1 spsk. mandelspåner
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål eller køkkenmaskine. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smørret i mindre klumper og melet (gem ½ dl til udrulning). Ælt dejen grundigt (ca. 5 minutter i maskinen eller 8-10 min. i hånden), til den er smidig og blank. Lad den hæve under et klæde i ca. 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.
Rør smør, sukker, kanel og rasp sammen til fyldet. (Raspen gør, at fyldet ikke flyder ud under bagningen). Fordel den over dejen.
Skær dejen i lange 3-4 cm brede strimler. Rul den første strimmel sammen med fyldet indad mod sneglens centrum. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med at rulle resten af strimlerne uden på, til du har én stor kanelsnegl.
Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 200°.
Pensl med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.
Bages i ovnen i ca. 15 minutter.
Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Agneta Thorsén
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.