King size-kanelsnegl - Opskrifter

King size-kanelsnegl

familiesnegl, ca 16 stykker
King size-kanelsnegl
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 25 g gær, frisk (0,5 pakke)
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 2 knivspids salt
  • 1 tsk. kardemomme (stødt)
  • 75 g blødt smør
  • 7 1/2-8 dl hvedemel

Fyld

  • 75 g blødt smør
  • 3 spsk. Dansukker Sukker
  • 1 spsk. kanel
  • 1/2 spsk. rasp

Pensling & pynt

  • 1 æg (sammenpisket)
  • 1 spsk. Dansukker Svensk Perlesukker
  • 1 spsk. mandelspåner

Smuldr gæren i en skål eller køkkenmaskine. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smørret i mindre klumper og melet (gem ½ dl til udrulning). Ælt dejen grundigt (ca. 5 minutter i maskinen eller 8-10 min. i hånden), til den er smidig og blank. Lad den hæve under et klæde i ca. 30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.

Rør smør, sukker, kanel og rasp sammen til fyldet. (Raspen gør, at fyldet ikke flyder ud under bagningen). Fordel den over dejen.

Skær dejen i lange 3-4 cm brede strimler. Rul den første strimmel sammen med fyldet indad mod sneglens centrum. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med at rulle resten af strimlerne uden på, til du har én stor kanelsnegl.

Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 200°.

Pensl med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.

Bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Agneta Thorsén


;