King size-kanelsnegl

familiesnegl, ca 16 stykker

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

25 g gær, frisk (0,5 pakke)
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Sukker
2 knivspids salt
1 tsk. kardemomme (stødt)
75 g blødt smør
7 1/2-8 dl hvedemel

Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. kanel
1/2 spsk. rasp

Pensling & pynt
1 æg (sammenpisket)
1 spsk. Dansukker Svensk Perlesukker
1 spsk. mandelspåner

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål eller køkkenmaskine. Hæld mælken i, og rør rundt, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, salt, kardemomme, smørret i mindre klumper og melet (gem ½ dl til udrulning). Ælt dejen grundigt (ca. 5 minutter i maskinen eller 8-10 min. i hånden), til den er smidig og blank. Lad den hæve under et klæde i ca. 30 minutter.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let. Rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm.

Rør smør, sukker, kanel og rasp sammen til fyldet. (Raspen gør, at fyldet ikke flyder ud under bagningen). Fordel den over dejen.

Skær dejen i lange 3-4 cm brede strimler. Rul den første strimmel sammen med fyldet indad mod sneglens centrum. Læg dem på en plade med bagepapir. Fortsæt med at rulle resten af strimlerne uden på, til du har én stor kanelsnegl.

Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 200°.

Pensl med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.

Bages i ovnen i ca. 15 minutter.

Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Agneta Thorsén

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.