Kiksekage

Kiksekage er en sand klassiker, som holder den dag i dag. Udover chokolade indeholder vores variant af kiksekagen også hakkede mandler og er den perfekte lækkerbisken at byde venner og familie på.

9 små forme eller 1 stor form

PT55M

1 time

Vurdering (45 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Brændte mandler
250 g mandler, med skal
2 3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand

Chokoladeblanding
200-250 g kokosfedt (palmin)
200 g mørk chokolade
2 pasteuriserede æg
3 dl Dansukker Flormelis

Instruktioner

Kom mandler, sukker og vand i en gryde på komfuret ved høj varme, indtil vandet koger, og massen begynder at boble. Rør jævnligt rundt med en gaffel.

Skru ned for varmen og lad vandet fordampe helt, så sukkeret kan krystallisere igen. Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i små klumper om mandlerne.

Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og skil dem ad med en gaffel. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Smelt kokosfedtet i en gryde, tilsæt den hakkede chokolade og rør sammen til en jævn masse. Køl let af. Pisk æg og flormelis luftigt og tilsæt blandingen til chokolademassen under omrøring.

Fordel et lag af chokoladeblandingen i bunden af en silikoneform med små rektangler eller i en smurt brødform. Læg derefter skiftevis hakkede brændte mandler og chokoladeblandingen i lag.

Strø hakkede brændte mandler på toppen af kiksekagen. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad den stå i køleskab.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!