Kiksekage

Kiksekage er en sand klassiker, som holder den dag i dag. Udover chokolade indeholder vores variant af kiksekagen også hakkede mandler og er den perfekte lækkerbisken at byde venner og familie på.

9 små forme eller 1 stor form

1 time

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Brændte mandler
250 g mandler, med skal
2 3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand

Chokoladeblanding
200-250 g kokosfedt (palmin)
200 g mørk chokolade
2 pasteuriserede æg
3 dl Dansukker Flormelis

Instruktioner

Kom mandler, sukker og vand i en gryde på komfuret ved høj varme, indtil vandet koger, og massen begynder at boble. Rør jævnligt rundt med en gaffel.

Skru ned for varmen og lad vandet fordampe helt, så sukkeret kan krystallisere igen. Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i små klumper om mandlerne.

Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og skil dem ad med en gaffel. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Smelt kokosfedtet i en gryde, tilsæt den hakkede chokolade og rør sammen til en jævn masse. Køl let af. Pisk æg og flormelis luftigt og tilsæt blandingen til chokolademassen under omrøring.

Fordel et lag af chokoladeblandingen i bunden af en silikoneform med små rektangler eller i en smurt brødform. Læg derefter skiftevis hakkede brændte mandler og chokoladeblandingen i lag.

Strø hakkede brændte mandler på toppen af kiksekagen. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad den stå i køleskab.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.