Kiksekage

Kiksekage er en sand klassiker, som holder den dag i dag. Udover chokolade indeholder vores variant af kiksekagen også hakkede mandler og er den perfekte lækkerbisken at byde venner og familie på.

9 små forme eller 1 stor form

1 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Brændte mandler
250 g mandler, med skal
2 3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand

Chokoladeblanding
200-250 g kokosfedt (palmin)
200 g mørk chokolade
2 pasteuriserede æg
3 dl Dansukker Flormelis

Instruktioner

Kom mandler, sukker og vand i en gryde på komfuret ved høj varme, indtil vandet koger, og massen begynder at boble. Rør jævnligt rundt med en gaffel.

Skru ned for varmen og lad vandet fordampe helt, så sukkeret kan krystallisere igen. Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i små klumper om mandlerne.

Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og skil dem ad med en gaffel. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Smelt kokosfedtet i en gryde, tilsæt den hakkede chokolade og rør sammen til en jævn masse. Køl let af. Pisk æg og flormelis luftigt og tilsæt blandingen til chokolademassen under omrøring.

Fordel et lag af chokoladeblandingen i bunden af en silikoneform med små rektangler eller i en smurt brødform. Læg derefter skiftevis hakkede brændte mandler og chokoladeblandingen i lag.

Strø hakkede brændte mandler på toppen af kiksekagen. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad den stå i køleskab.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.