Kiksekage

Kiksekage

9 små forme eller 1 stor form 1 time
Kiksekage er en sand klassiker, som holder den dag i dag. Udover chokolade indeholder vores variant af kiksekagen også hakkede mandler og er den perfekte lækkerbisken at byde venner og familie på.
Kiksekage
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

    Brændte mandler

    • 250 g mandler, med skal
    • 2 3/4 dl Dansukker Sukker
    • 3/4 dl vand

    Chokoladeblanding

    • 200-250 g kokosfedt (palmin)
    • 200 g mørk chokolade
    • 2 pasteuriserede æg
    • 3 dl Dansukker Flormelis

    Kom mandler, sukker og vand i en gryde på komfuret ved høj varme, indtil vandet koger, og massen begynder at boble. Rør jævnligt rundt med en gaffel.

    Skru ned for varmen og lad vandet fordampe helt, så sukkeret kan krystallisere igen. Sukkeret skal smelte, men kun delvist, så det lægger sig i små klumper om mandlerne.

    Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og skil dem ad med en gaffel. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

    Smelt kokosfedtet i en gryde, tilsæt den hakkede chokolade og rør sammen til en jævn masse. Køl let af. Pisk æg og flormelis luftigt og tilsæt blandingen til chokolademassen under omrøring.

    Fordel et lag af chokoladeblandingen i bunden af en silikoneform med små rektangler eller i en smurt brødform. Læg derefter skiftevis hakkede brændte mandler og chokoladeblandingen i lag.

    Strø hakkede brændte mandler på toppen af kiksekagen. Dæk formen med husholdningsfilm, og lad den stå i køleskab.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;