Karlsbad-boller med rabarber

ca. 40 små boller 3 timer
Karlsbaderboller har en lidt fastere dej sammenlignet med almindelige boller. Bag et sommerligt brød til kaffen, og fyld dine karlsbaderboller med rabarber!
Karlsbad-boller med rabarber
Bedømmelse: (30vurderinger)

Ingredienser

    Bolledej

    • 1 pakke gær
    • 2 1/2 dl mælk
    • 4 æg
    • 250 g blødt smør
    • 1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 tsk. salt
    • 1 tsk. bagepulver
    • 15–16 dl hvedemel

    Kardemommefyld

    • 100 g blødt smør
    • 1 1/2 tsk. kardemomme
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Rabarberfyld

    • 200 g rabarber
    • 2 spsk. Dansukker Sukker
    • 2 spsk. vand

    Pensling

    • 1 æg

    Glasur

    • 2 dl Dansukker Flormelis
    • 2 spsk.vand

    Smuldr gæren i en røremaskine, og opvarm mælken til 37 °C. Hæld mælken over gæren, og rør gæren ud. Skær smørret ud i tern, og tilsæt de øvrige ingredienser. Blend langsomt i et par minutter. Øg hastigheden, og ælt dejen yderligere i 7 minutter.

    Lav fyldet. Pisk alle ingredienser til kardemommefyldet sammen, og stil det til side. Lav rabarberfyldet efterfølgende. Skyl rabarberen, og skær i mindre stykker. Bring rabarberstykker i kog med sukker og vand i en kasserolle, og lad det koge i ca. 3 minutter. Blend det, og stil det til afkøling.

    Del dejen i to, og begynd med at rulle den ene rektangel på et meldrysset køkkenbord. Smør et lag kardemommefyld ud over hele rektanglet. Skær rektanglet over på midten på langs og derefter i små firkanter, ca. 8 x 8 cm.

    Kom en skefuld rabarberfyld i midten, og buk kanterne ind til midten. Læg pakkerne på bageplade beklædt med bagepapir med et klæde hen over. Lad dem hæve i ca. 1 1/2 time. Gør det samme med den anden portion dej.

    Forvarm ovnen til 210 °C.

    Pensl med sammenpisket æg, og bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad bollerne køle af på en rist.

    Rør glasuren sammen, og fordel den på bollerne. Servér med det samme.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker