Kardemommesnurrer

Gør en indedag til en hyggedag med 16 knasende kardemommesnurrer.

Cirka 16 stk.

Vurdering (14 stk)

Ingredienser

Dej
100 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær 
50 g Dansukker Sukker
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg (det ene til dejen)
Ca. 550 g mel

Remonce
100 g blødt smør
50 g revet marcipan
100 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. kanel

Drys
100 g Dansukker Flormelis 

Instruktioner

Dej
Smelt smørret og tilsæt mælken. Tag gryden af blusset, smuldr gæren i den lune mælk og rør til den er opløst. Bland sukker, salt, kardemomme og ét æg med ¾ del af melet i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Dejen skal ikke klistre, så tilsæt mere mel, indtil du kan forme dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.

Remonce
Rør alle ingredienserne sammen.

Rul dejen ud i et stort rektangel på ca. 1 cm tykkelse og smør remoncen jævnt ud. Fold en tredjedel mod midten og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag. Skær dejen på tværs i 16 stykker. Snurren formes ved at tage et stykke ad gangen i hver ende, sno den om sig selv og fastgør enderne under snurren. Brug en muffinform eller sæt dem direkte på et stykke bagepapir, dæk dem med viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i ca. 25 minutter. Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pisk et æg sammen med lidt vand, pensl kanelsnurrerne og bag i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og drys herefter med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.