Kardemommesnurrer

Gør en indedag til en hyggedag med 16 knasende kardemommesnurrer.

Cirka 16 stk.

Vurdering (15 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
100 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær 
50 g Dansukker Sukker
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg (det ene til dejen)
Ca. 550 g mel

Remonce
100 g blødt smør
50 g revet marcipan
100 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. kanel

Drys
100 g Dansukker Flormelis 

Instruktioner

Dej
Smelt smørret og tilsæt mælken. Tag gryden af blusset, smuldr gæren i den lune mælk og rør til den er opløst. Bland sukker, salt, kardemomme og ét æg med ¾ del af melet i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Dejen skal ikke klistre, så tilsæt mere mel, indtil du kan forme dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.

Remonce
Rør alle ingredienserne sammen.

Rul dejen ud i et stort rektangel på ca. 1 cm tykkelse og smør remoncen jævnt ud. Fold en tredjedel mod midten og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag. Skær dejen på tværs i 16 stykker. Snurren formes ved at tage et stykke ad gangen i hver ende, sno den om sig selv og fastgør enderne under snurren. Brug en muffinform eller sæt dem direkte på et stykke bagepapir, dæk dem med viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i ca. 25 minutter. Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pisk et æg sammen med lidt vand, pensl kanelsnurrerne og bag i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og drys herefter med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!