Kardemommesnurrer

Gør en indedag til en hyggedag med 16 knasende kardemommesnurrer.

Cirka 16 stk.

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Dej
100 g smør
2,5 dl mælk
25 g gær 
50 g Dansukker Sukker
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
2 æg (det ene til dejen)
Ca. 550 g mel

Remonce
100 g blødt smør
50 g revet marcipan
100 g Dansukker Brun Farin
2 tsk. kanel

Drys
100 g Dansukker Flormelis 

Instruktioner

Dej
Smelt smørret og tilsæt mælken. Tag gryden af blusset, smuldr gæren i den lune mælk og rør til den er opløst. Bland sukker, salt, kardemomme og ét æg med ¾ del af melet i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Dejen skal ikke klistre, så tilsæt mere mel, indtil du kan forme dejen til en kugle og lad den hæve tildækket og lunt i ca. 1 time.

Remonce
Rør alle ingredienserne sammen.

Rul dejen ud i et stort rektangel på ca. 1 cm tykkelse og smør remoncen jævnt ud. Fold en tredjedel mod midten og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i tre lag. Skær dejen på tværs i 16 stykker. Snurren formes ved at tage et stykke ad gangen i hver ende, sno den om sig selv og fastgør enderne under snurren. Brug en muffinform eller sæt dem direkte på et stykke bagepapir, dæk dem med viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i ca. 25 minutter. Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pisk et æg sammen med lidt vand, pensl kanelsnurrerne og bag i ca. 20 minutter. Lad dem afkøle på en rist og drys herefter med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.