Karameltrøffeltærte

Karameltrøffeltærte på en lækker nøddebund. Siruppen kombineret med den lyse og mørke chokolade giver en ekstra cremet karameltrøffel. Afslut med flagesalt og nødder, og så er kagen perfekt.

Ca. 10 stk.

Ca. 50 minutter + 5 timer i køleskabet

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Nøddebund
2 dl mandler
3 dl jordnødder, saltede
25 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl revet kokos

Karameltrøffel
150 g mørk chokolade
150 g lys chokolade
2 dl piskefløde
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk flagesalt

Pynt
Nødder efter valg

Instruktioner

Sæt ovnen på 150 °C.

Hak nødderne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør nøddeblandingen i. Bland resten af ingredienserne i, og bland til en tyk masse.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den afkøle i formen.

Forbered karameltrøflen. Hak den mørke og lyse chokolade, og stil det til side. Kog piskefløde og sirup i en tykbundet kasserolle, og hæld chokoladen i lidt efter lidt. Rør sammen til en jævn masse. Rør flagesalt i, og lad dejen køle lidt af.

Hæld trøflen over den kolde nøddebund, som stadig er i formen, og stil den i køleskabet i 4-5 timer. Strø lidt hakkede nødder over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.