Nøddebund
Karameltrøffel
Pynt
Sæt ovnen på 150 °C.
Hak nødderne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør nøddeblandingen i. Bland resten af ingredienserne i, og bland til en tyk masse.
Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den afkøle i formen.
Forbered karameltrøflen. Hak den mørke og lyse chokolade, og stil det til side. Kog piskefløde og sirup i en tykbundet kasserolle, og hæld chokoladen i lidt efter lidt. Rør sammen til en jævn masse. Rør flagesalt i, og lad dejen køle lidt af.
Hæld trøflen over den kolde nøddebund, som stadig er i formen, og stil den i køleskabet i 4-5 timer. Strø lidt hakkede nødder over inden servering.
Opskriften er udarbejdet af