Karameltrøffeltærte

Karameltrøffeltærte på en lækker nøddebund. Siruppen kombineret med den lyse og mørke chokolade giver en ekstra cremet karameltrøffel. Afslut med flagesalt og nødder, og så er kagen perfekt.

Ca. 10 stk.

Ca. 50 minutter + 5 timer i køleskabet

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Nøddebund
2 dl mandler
3 dl jordnødder, saltede
25 g smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl revet kokos

Karameltrøffel
150 g mørk chokolade
150 g lys chokolade
2 dl piskefløde
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk flagesalt

Pynt
Nødder efter valg

Instruktioner

Sæt ovnen på 150 °C.

Hak nødderne i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør nøddeblandingen i. Bland resten af ingredienserne i, og bland til en tyk masse.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den afkøle i formen.

Forbered karameltrøflen. Hak den mørke og lyse chokolade, og stil det til side. Kog piskefløde og sirup i en tykbundet kasserolle, og hæld chokoladen i lidt efter lidt. Rør sammen til en jævn masse. Rør flagesalt i, og lad dejen køle lidt af.

Hæld trøflen over den kolde nøddebund, som stadig er i formen, og stil den i køleskabet i 4-5 timer. Strø lidt hakkede nødder over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.