Karameltærte

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

200 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Sukker
1 dl kakao
2 æg
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker

Karamelcreme
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
50 g lys chokolade
1 1/2 dl fløde
50 g smør eller margarine

Pynt
2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 grader. Smør en rund springform med aftagelig kant, og drys den med rasp.

Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt sukker og kakao. Rør æggene i. Bland de øvrige ingredienser til dejen sammen, og vend dem i massen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen i 20-25 minutter. Lad den køle af.

Bland alle ingredienserne til cremen i en gryde, bortset fra fedtstoffet. Lad det simre, til cremen er tyknet. Det tager ca. 10-15 minutter. Hæld fedtstoffet i, og lad blandingen køle af. Læg kagen på et fad, og bred cremen ud over. Lad den stivne.

Pisk fløden til et fast skum. Rør sirup i. Fordel fløde hen over, eller sprøjt det hen over hele kagen. Opbevares koldt.

Tærten kan med fordel serveres med friske bær eller frugt til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.