Karameltærte - Opskrifter

Karameltærte

Karameltærte
Bedømmelse: (28vurderinger)

Ingredienser

200 g smør eller margarine
3 dl Dansukker Sukker
1 dl kakao
2 æg
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker

Karamelcreme
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
50 g lys chokolade
1 1/2 dl fløde
50 g smør eller margarine

Pynt
2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Lys Sirup

Sæt ovnen på 175 grader. Smør en rund springform med aftagelig kant, og drys den med rasp.

Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt sukker og kakao. Rør æggene i. Bland de øvrige ingredienser til dejen sammen, og vend dem i massen. Hæld dejen i formen og bag den nederst i ovnen i 20-25 minutter. Lad den køle af.

Bland alle ingredienserne til cremen i en gryde, bortset fra fedtstoffet. Lad det simre, til cremen er tyknet. Det tager ca. 10-15 minutter. Hæld fedtstoffet i, og lad blandingen køle af. Læg kagen på et fad, og bred cremen ud over. Lad den stivne.

Pisk fløden til et fast skum. Rør sirup i. Fordel fløde hen over, eller sprøjt det hen over hele kagen. Opbevares koldt.

Tærten kan med fordel serveres med friske bær eller frugt til.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;