Karamelsauce

1 glas 20 minutter
Karamelsauce er både nemt og lækkert. Krydr din karamelsauce efter smag med fx tyrkisk peber eller pebermyntestænger. Godt til både is, lagkager og desserter.
Karamelsauce
Bedømmelse: (4vurderinger)

Ingredienser

  • 2 dl Dansukker Rørsukker
  • 3 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 30 g smør
  • 2 dl piskefløde

Valgfri smag

  • 50 g Tyrkisk Peber, knust
  • 50 g pebermynte julestok, knust

Bland rørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen, forsigtigt, så det ikke sprøjter, og tilsæt valgfri smag.

Kog i yderligere ca. 4 minutter. Rør i gryden undervejs. Hæld i et varmt, skoldet glas.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker