Karameller

ca. 20-25 stk. 40 minutter
Hjemmelavet karamel hører julen til, men det er selvfølgelig lækkert året rundt. Hold styr på konsistensen af din karamel ved at foretage karamelprøven. Læs mere i opskriften herunder.
Karameller
Bedømmelse: (14vurderinger)

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 4 spsk. Dansukker Glukosesirup
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 spsk. kakao

Valgfri smag

  • 1/2 finthakket chili
  • 60 g pebermynte-julestok, knust
  • 50 g Tyrkisk Peber, knust
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • folie
  • smørrebrødspapir

Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Tilsæt smagsvarianter efter eget valg.

Kog ved svag varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det letteste er at bruge et husholdningstermometer, og ellers kan du foretage en karamelprøve. Dryp en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar.

Hæld karamelmassen ud på et smurt folieark. Lad karamellen køle af. Klip karamellen i mindre stykker, og pak dem ind i smørrebrødspapir.

Tips. Pynt chilikaramellerne med chiliflager for at få en lidt stærkere smag.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker