Karameller

Hjemmelavet karamel hører julen til, men det er selvfølgelig lækkert året rundt. Hold styr på konsistensen af din karamel ved at foretage karamelprøven. Læs mere i opskriften herunder.

ca. 20-25 stk.

40 minutter

Vurdering (48 stk)

Ingredienser

2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Sirup
4 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. kakao

Valgfri smag
1/2 finthakket chili
60 g pebermynte-julestok, knust
50 g Tyrkisk Peber, knust
2 tsk. stødt kardemomme
folie
smørrebrødspapir

Instruktioner

Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Tilsæt smagsvarianter efter eget valg.

Kog ved svag varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det letteste er at bruge et husholdningstermometer, og ellers kan du foretage en karamelprøve. Dryp en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar.

Hæld karamelmassen ud på et smurt folieark. Lad karamellen køle af. Klip karamellen i mindre stykker, og pak dem ind i smørrebrødspapir.

Tips. Pynt chilikaramellerne med chiliflager for at få en lidt stærkere smag.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.