Karameller

Hjemmelavet karamel hører julen til, men det er selvfølgelig lækkert året rundt. Hold styr på konsistensen af din karamel ved at foretage karamelprøven. Læs mere i opskriften herunder.

ca. 20-25 stk.

40 minutter

Vurdering (17 stk)

Ingredienser

2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Sirup
4 spsk. Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. kakao

Valgfri smag
1/2 finthakket chili
60 g pebermynte-julestok, knust
50 g Tyrkisk Peber, knust
2 tsk. stødt kardemomme
folie
smørrebrødspapir

Instruktioner

Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Tilsæt smagsvarianter efter eget valg.

Kog ved svag varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det letteste er at bruge et husholdningstermometer, og ellers kan du foretage en karamelprøve. Dryp en lille smule af karamelmassen i et glas koldt vand. Dannes der en rund halvblød karamel, er massen klar.

Hæld karamelmassen ud på et smurt folieark. Lad karamellen køle af. Klip karamellen i mindre stykker, og pak dem ind i smørrebrødspapir.

Tips. Pynt chilikaramellerne med chiliflager for at få en lidt stærkere smag.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.