Karameller med sesam

ca. 30 stk.
Hjemmelavet slik smager bedst, speciel karameller. Skift mandler ud med Sesam, giver en fantastisk smag.
Karameller med sesam
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 dl Dansukker Rørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl sesamfrø
  • små papirforme

Bland fløde, rørsukker, sirup og vaniljesukker i en tyndbundet gryde. Lad massen koge rør i det med jævne mellemrum, indtil termometeret viser 124 grader, Kogetid ca. 20-25 minutter.
Når karamelmassen er  klar tilsættes smør og sesamfrø. Hæld karamelmassen i en kande og fordel i små forme. Lad karamellerne stivne. Opbevares ved stuetemperatur.

Hvis du ikke har noget termometer, kan du lave kugletesten, når du vil se, hvornår karamelmassen er klar:
1. Hæld koldt vand i et glas.
2. Kom lidt af karamelmassen på en teske, og dryp det ned i det kolde vand.
3. Tag karamellen op med fingrene. Karamellen skal nu kunne formes til en kugle.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker