Ingredienser
1 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl Dansukker Rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. smør
1 dl sesamfrø
små papirforme
Instruktioner
Bland fløde, rørsukker, sirup og vaniljesukker i en tyndbundet gryde. Lad massen koge rør i det med jævne mellemrum, indtil termometeret viser 124 grader, Kogetid ca. 20-25 minutter.
Når karamelmassen er klar tilsættes smør og sesamfrø. Hæld karamelmassen i en kande og fordel i små forme. Lad karamellerne stivne. Opbevares ved stuetemperatur.
Hvis du ikke har noget termometer, kan du lave kugletesten, når du vil se, hvornår karamelmassen er klar:
1. Hæld koldt vand i et glas.
2. Kom lidt af karamelmassen på en teske, og dryp det ned i det kolde vand.
3. Tag karamellen op med fingrene. Karamellen skal nu kunne formes til en kugle.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?