Karameller med appelsinsmag

Karameller med appelsinsmag, findes der bedre kombination. Et hit hos både store og små.

ca. 50 stk.

Vurdering (272 st)

Ingredienser

100 g smør
2 dl piskefløde
3 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 tsk. vaniljesukker
Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner

Instruktioner

Smelt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt fløde, sukker og de to slags sirup, og lad blandingen koge 20-30 minutter. Rør af og til. Kog, til blandingen når 125 °C. Mål efter med et sukkertermometer, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den stivner. Tilsæt den revne appelsinskal. Hæld karamelmassen op i en olieret form, og lad den køle af. Skær karamellen i mindre stykker, og pak stykkerne ind i smørrebrødspapir eller cellofan. Opbevar karamellerne koldt.

Du kan evt. udelade appelsinskallen. Så får du en ren flødekaramelsmag. Eller du kan tilsætte smag i form af 1 spsk. revet frisk ingefær eller 2 spsk. vaniljesukker.

Se film: Sådan laver du Karameller

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.