Bund
100 g marcipan
75 g smør eller margarine
1 spsk. hvedemel
1 æg
Sauce
200 g blommer
1 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. smør eller margarine
1 1/2 dl æblejuice
3 æbler
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk. stødt kanel
Smør eller margarine
Pynt
Brombær
Pisk marcipan og fedtstof sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel og æg, og rør det hele godt sammen. Rul dejen ud til en 1 cm tyk rektangel på smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter.
Bland alle ingredienserne til saucen i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Blend og si saucen.
Skræl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Bland farin og kanel, og dyp æblebådene i blandingen. Steg æblebådene i fedtstof på en stegepande, til de kun lige er møre.
Skær bunden ud i trekanter, som lægges på desserttallerkner. Fordel æblebådene på trekanterne. Pynt med f.eks. et brombær. Server saucen til. Hvis du ikke har blommer, kan du i stedet anvende 100 gram svesker.
Opskriften er udarbejdet af