Kanelstegte æbler på mandelbund med blommesauce

Kanelstegte æbler på mandelbunde med blommesauce, kan det blive bedre? Kanelstegte æbler er en dessert som passer til alle eftermiddage.

6 port.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Bund
100 g marcipan
75 g smør eller margarine
1 spsk. hvedemel
1 æg

Sauce
200 g blommer
1 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. smør eller margarine
1 1/2 dl æblejuice

3 æbler
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk. stødt kanel
Smør eller margarine

Pynt
Brombær

Instruktioner

Pisk marcipan og fedtstof sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel og æg, og rør det hele godt sammen. Rul dejen ud til en 1 cm tyk rektangel på smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter.

Bland alle ingredienserne til saucen i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Blend og si saucen.

Skræl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Bland farin og kanel, og dyp æblebådene i blandingen. Steg æblebådene i fedtstof på en stegepande, til de kun lige er møre.

Skær bunden ud i trekanter, som lægges på desserttallerkner. Fordel æblebådene på trekanterne. Pynt med f.eks. et brombær. Server saucen til. Hvis du ikke har blommer, kan du i stedet anvende 100 gram svesker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.