Ingredienser
Banankage
3 bananer
3 æg
1 3/4 dl rapsolie
3 dl Dansukker Rørsukker
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
3/4 tsk. salt
1 1/2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
Kanelsneglefyld
30 g smør
2 tsk. kanel
2 spsk. Dansukker Brun Farin
Til formen
olie
Pynt
Dansukker Svensk Perlesukker
Instruktioner
Sæt ovnen på 180 grader.
Bland banan, æg og olie, og tilsæt sukker.
Bland hvedemel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i en skål, og vend det i massen.
Smør en springform på ca. 24 cm i diameter eller en brødform på ca. 1,5 l med rapsolie.
Hæld halvdelen af dejen i, og strø halvdelen af kanelsneglefyldet over. Hæld resten af dejen i formen, og top med resten af fyldet. Lav et lille mønster med en gaffel. Drys perlesukkeret over.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Hvis kagen begynder at tage for meget farve, kan du lægge et stykke folie over.
Tag banankagen ud af ovnen, og lad den køle i formen i ca. 10 minutter. Læg kagen på en rist, og lad den køle helt af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.