Kanelsnegle i bradepande - Opskrifter

Kanelsnegle i bradepande

24 boller
Kanelsnegle i bradepande
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 5 dl kold mælk
  • 1/2 tsk. tørgær
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • 1 dl kvark, naturel
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 50 g blødt smør
  • 15 dl (900 g) hvedemel

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 2 spsk. kanel

Pensling & pynt

  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • Dansukker Svensk Perlesukker

Bland mælk og tørgær i køkkenmaskinens skål (du kan sagtens bruge tørgær i kold væske, det tager bare lidt længere tid, hvilket giver mere smag til bollerne). Tilsæt resten af ingredienserne.

Ælt dejen ved laveste hastighed i mindst 5 minutter. Hvis du ælter i hånden, skal du fordoble tiden. Vær omhyggelig med ikke at tilsætte mere mel til dejen, end der står i opskriften.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul den ud i en rektangel med det samme, ca. 60 x 30 cm. Fordel fyldet over hele dejen, og rul den sammen. Skær rullen i 24 stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.

Læg et klæde over, og dæk derefter bradepanden med plastfolie eller en stor plastpose, så dejen ikke tørrer ud. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 8-10 timer.

Pisk æg og mælk sammen, og pensl sneglene. Drys med perlesukker.

Sæt ovnen på 230-250 grader. Bages midt i ovnen i ca. 13 minutter, til bollerne har en god farve.

Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Katja Ragnstam


;