Fyld
Pensling & pynt
Bland mælk og tørgær i køkkenmaskinens skål (du kan sagtens bruge tørgær i kold væske, det tager bare lidt længere tid, hvilket giver mere smag til bollerne). Tilsæt resten af ingredienserne.
Ælt dejen ved laveste hastighed i mindst 5 minutter. Hvis du ælter i hånden, skal du fordoble tiden. Vær omhyggelig med ikke at tilsætte mere mel til dejen, end der står i opskriften.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul den ud i en rektangel med det samme, ca. 60 x 30 cm. Fordel fyldet over hele dejen, og rul den sammen. Skær rullen i 24 stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.
Læg et klæde over, og dæk derefter bradepanden med plastfolie eller en stor plastpose, så dejen ikke tørrer ud. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 8-10 timer.
Pisk æg og mælk sammen, og pensl sneglene. Drys med perlesukker.
Sæt ovnen på 230-250 grader. Bages midt i ovnen i ca. 13 minutter, til bollerne har en god farve.
Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Katja Ragnstam