Kanelsnegle i bradepande

24 boller

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

5 dl kold mælk
1/2 tsk. tørgær
1/2 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
1 dl kvark, naturel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
50 g blødt smør
15 dl (900 g) hvedemel

Fyld
150 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. kanel

Pensling & pynt
1 æg
2 spsk. mælk
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Bland mælk og tørgær i køkkenmaskinens skål (du kan sagtens bruge tørgær i kold væske, det tager bare lidt længere tid, hvilket giver mere smag til bollerne). Tilsæt resten af ingredienserne.

Ælt dejen ved laveste hastighed i mindst 5 minutter. Hvis du ælter i hånden, skal du fordoble tiden. Vær omhyggelig med ikke at tilsætte mere mel til dejen, end der står i opskriften.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul den ud i en rektangel med det samme, ca. 60 x 30 cm. Fordel fyldet over hele dejen, og rul den sammen. Skær rullen i 24 stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.

Læg et klæde over, og dæk derefter bradepanden med plastfolie eller en stor plastpose, så dejen ikke tørrer ud. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 8-10 timer.

Pisk æg og mælk sammen, og pensl sneglene. Drys med perlesukker.

Sæt ovnen på 230-250 grader. Bages midt i ovnen i ca. 13 minutter, til bollerne har en god farve.

Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Katja Ragnstam

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.