Ingredienser
150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel
Fyld
200 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 spsk kanel
Pensling
æg
Pynt
Dansukker Svensk Perlesukker
Instruktioner
1. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm den op til 37° (fingervarmt).
2. Gæren smuldres i skålen, og der tilsættes lidt af væsken. Omrøres, til gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.
3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet. Ælt dejen, til den er blank og smidig. Tilsæt yderligere mel, og ælt dejen igen, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde i 20-30 minutter.
4. Bland smør, sukker og kanel til fyldet.
5. Tag dejen ud på bordet, og ælt den smidig med lidt ekstra mel.
6. Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en aflang plade. Bred fyldet ud på dejen. Rul den sammen, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne i papirforme, og stil dem til hævning under et klæde i 30 minutter.
7. Stil ovnen på 250°. Kanelsneglene pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Kanelsnegle bages midt i ovnen i 8-10 minutter.
8. Stil kanelsneglene til afkøling på en bagerist, og dæk dem til med et klæde.
Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde bollerne med et af følgende alternativer:
1. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 tsk vaniljesukker
2. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 spsk kardemomme
3. 50 g smør eller margarine, 125 g revet marcipan
4. 2 dl appelsinmarmelade
5. 2 dl rosiner
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
![Syltetøj](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fCampaign%2fGraphic_Sylt-selv_1920x1280px.jpg&width=640&format=webp)
Sylt selv
Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.
![Syltetøjskageis](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
![Cheesecake med rabarber og jordbær](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!
![Rabarberbobler](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel_.jpg&width=640&format=webp)
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
![Hyldepannacotta med limemarinerede bær](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.
![Saft](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Sommer er lig med safttid
Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.