Kanelsnegle

ca. 45 stk.

Vurdering (255 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel

Fyld
200 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 spsk kanel

Pensling
æg

Pynt
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

1. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm den op til 37° (fingervarmt).

2. Gæren smuldres i skålen, og der tilsættes lidt af væsken. Omrøres, til gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.

3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet. Ælt dejen, til den er blank og smidig. Tilsæt yderligere mel, og ælt dejen igen, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde i 20-30 minutter.

4. Bland smør, sukker og kanel til fyldet.

5. Tag dejen ud på bordet, og ælt den smidig med lidt ekstra mel.

6. Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en aflang plade. Bred fyldet ud på dejen. Rul den sammen, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne i papirforme, og stil dem til hævning under et klæde i 30 minutter.

7. Stil ovnen på 250°. Kanelsneglene pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Kanelsnegle bages midt i ovnen i 8-10 minutter.

8. Stil kanelsneglene til afkøling på en bagerist, og dæk dem til med et klæde.

Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde bollerne med et af følgende alternativer:
1. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 tsk vaniljesukker

2. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 spsk kardemomme

3. 50 g smør eller margarine, 125 g revet marcipan

4. 2 dl appelsinmarmelade

5. 2 dl rosiner

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.