Kanelsnegle

ca. 45 stk.

Vurdering (255 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel

Fyld
200 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 spsk kanel

Pensling
æg

Pynt
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

1. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm den op til 37° (fingervarmt).

2. Gæren smuldres i skålen, og der tilsættes lidt af væsken. Omrøres, til gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.

3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet. Ælt dejen, til den er blank og smidig. Tilsæt yderligere mel, og ælt dejen igen, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde i 20-30 minutter.

4. Bland smør, sukker og kanel til fyldet.

5. Tag dejen ud på bordet, og ælt den smidig med lidt ekstra mel.

6. Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en aflang plade. Bred fyldet ud på dejen. Rul den sammen, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne i papirforme, og stil dem til hævning under et klæde i 30 minutter.

7. Stil ovnen på 250°. Kanelsneglene pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Kanelsnegle bages midt i ovnen i 8-10 minutter.

8. Stil kanelsneglene til afkøling på en bagerist, og dæk dem til med et klæde.

Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde bollerne med et af følgende alternativer:
1. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 tsk vaniljesukker

2. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 spsk kardemomme

3. 50 g smør eller margarine, 125 g revet marcipan

4. 2 dl appelsinmarmelade

5. 2 dl rosiner

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?