Kandiseret frugtskal

Kandiseret frugtskal kan være lækkert som slik, men også en god måde at bruge tiloversbleven frugt på. Gem skallen fra diverse usprøjtede citrusfrugter, og brug dem til at lave disse søde lækkerier. Varier dine kandiserede frugtskaller efter eget valg og smag.

1 glas

50 minutter

Vurdering (13 stk)

Ingredienser

2-3 valgfri citrusfrugter, usprøjtede

Sukkerlage

1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
Dansukker Sukker

Instruktioner

Vask frugten grundigt i vand. Skær skallen i lange tynde bånd, undgå at få det hvide med, da det smager bittert. Skær derefter båndene i tynde strimler.

Fyld en gryde med vand, læg skallerne i, og bring i kog. Lad det koge i ca. 5 min utter, og si derefter vandet fra. Gentag processen en gang til.

Kog sukker, vand og sirup sammen til en lage i en tykbundet gryde. Tilsæt strimlerne af citrusskal, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til lagen er tyknet.

Tag kasserollen af varmen, og lad sirup pen afkøle. Tag strimlerne af citrusskal op, og vend dem i sukker, så de er helt dækkede af sukker.

Tips. Anvend den tiloversblevne lage fra citrusstrimlerne til drinks eller til at hælde over desserter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.