Kandiseret frugtskal
Kandiseret frugtskal kan være lækkert som slik, men også en god måde at bruge tiloversbleven frugt på. Gem skallen fra diverse usprøjtede citrusfrugter, og brug dem til at lave disse søde lækkerier. Varier dine kandiserede frugtskaller efter eget valg og smag.
Ingredienser
2-3 valgfri citrusfrugter, usprøjtede
Sukkerlage
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Pynt
Dansukker Sukker
Instruktioner
Vask frugten grundigt i vand. Skær skallen i lange tynde bånd, undgå at få det hvide med, da det smager bittert. Skær derefter båndene i tynde strimler.
Fyld en gryde med vand, læg skallerne i, og bring i kog. Lad det koge i ca. 5 min utter, og si derefter vandet fra. Gentag processen en gang til.
Kog sukker, vand og sirup sammen til en lage i en tykbundet gryde. Tilsæt strimlerne af citrusskal, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til lagen er tyknet.
Tag kasserollen af varmen, og lad sirup pen afkøle. Tag strimlerne af citrusskal op, og vend dem i sukker, så de er helt dækkede af sukker.
Tips. Anvend den tiloversblevne lage fra citrusstrimlerne til drinks eller til at hælde over desserter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.