Kandiseret frugtskal
Kandiseret frugtskal kan være lækkert som slik, men også en god måde at bruge tiloversbleven frugt på. Gem skallen fra diverse usprøjtede citrusfrugter, og brug dem til at lave disse søde lækkerier. Varier dine kandiserede frugtskaller efter eget valg og smag.
Ingredienser
2-3 valgfri citrusfrugter, usprøjtede
Sukkerlage
1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Pynt
Dansukker Sukker
Instruktioner
Vask frugten grundigt i vand. Skær skallen i lange tynde bånd, undgå at få det hvide med, da det smager bittert. Skær derefter båndene i tynde strimler.
Fyld en gryde med vand, læg skallerne i, og bring i kog. Lad det koge i ca. 5 min utter, og si derefter vandet fra. Gentag processen en gang til.
Kog sukker, vand og sirup sammen til en lage i en tykbundet gryde. Tilsæt strimlerne af citrusskal, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til lagen er tyknet.
Tag kasserollen af varmen, og lad sirup pen afkøle. Tag strimlerne af citrusskal op, og vend dem i sukker, så de er helt dækkede af sukker.
Tips. Anvend den tiloversblevne lage fra citrusstrimlerne til drinks eller til at hælde over desserter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.