Kandiseret frugtskal

Kandiseret frugtskal kan være lækkert som slik, men også en god måde at bruge tiloversbleven frugt på. Gem skallen fra diverse usprøjtede citrusfrugter, og brug dem til at lave disse søde lækkerier. Varier dine kandiserede frugtskaller efter eget valg og smag.

1 glas

50 minutter

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

2-3 valgfri citrusfrugter, usprøjtede

Sukkerlage

1 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt
Dansukker Sukker

Instruktioner

Vask frugten grundigt i vand. Skær skallen i lange tynde bånd, undgå at få det hvide med, da det smager bittert. Skær derefter båndene i tynde strimler.

Fyld en gryde med vand, læg skallerne i, og bring i kog. Lad det koge i ca. 5 min utter, og si derefter vandet fra. Gentag processen en gang til.

Kog sukker, vand og sirup sammen til en lage i en tykbundet gryde. Tilsæt strimlerne af citrusskal, og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter, eller til lagen er tyknet.

Tag kasserollen af varmen, og lad sirup pen afkøle. Tag strimlerne af citrusskal op, og vend dem i sukker, så de er helt dækkede af sukker.

Tips. Anvend den tiloversblevne lage fra citrusstrimlerne til drinks eller til at hælde over desserter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.