8 små, røde æbler
8 blomsterpinde i træ eller ispinde
Lage
3 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
Fjern stilken og blomsterfæstet fra æblerne. Tør omhyggeligt æblerne af, og stik en blomsterpind gennem hvert æble fra blomsterfæstet til stilken. Kom olie på et stykke bagepapir.
Bland sukker, vand og glukose i en kasserolle, og lad det koge på svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, så lagen koger godt. Kontrollér, om blandingen er færdig, ved at dyppe en pind i lagen og holde den under rindende koldt vand. Lagen er færdig, hvis den stivner og bliver hård.
Dyp æblerne i den varme lage. Vend dem over kasserollen, til al overflødig lage er dryppet af. Stil æblerne på det smurte bagepapir, og lad lagen stivne.
Opskriften er udarbejdet af