Ingredienser
8 små, røde æbler
8 blomsterpinde i træ eller ispinde
Lage
3 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Fjern stilken og blomsterfæstet fra æblerne. Tør omhyggeligt æblerne af, og stik en blomsterpind gennem hvert æble fra blomsterfæstet til stilken. Kom olie på et stykke bagepapir.
Bland sukker, vand og glukose i en kasserolle, og lad det koge på svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, så lagen koger godt. Kontrollér, om blandingen er færdig, ved at dyppe en pind i lagen og holde den under rindende koldt vand. Lagen er færdig, hvis den stivner og bliver hård.
Dyp æblerne i den varme lage. Vend dem over kasserollen, til al overflødig lage er dryppet af. Stil æblerne på det smurte bagepapir, og lad lagen stivne.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.