Kalendertrøfler

Kalendertrøfler

ca. 25 stk.
Kalendertrøfler
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

1 dl piskefløde
50 g smør
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
300 g mørk chokolade med 70 % kakaoindhold

Smagsgiver
1/2 tsk. stødt kardemomme eller
1 spsk. cognac og 1 spsk. stærk, kold kaffe eller
1 tsk. brunkagekrydderi

Glasur
200 g mørk chokolade

Knæk eller hak chokoladen i stykker. Kog smør, muscovadorørsukker og fløde. Tilsæt smagsgiver efter eget valg og chokoladestykker, og rør, til massen er jævn. Kom trøflen i en folieform. Stil den i køleskab til næste dag, så trøflen er stivnet helt. Tryk stykker ud med en form, eller skær stykker ud, eller form runde kugler. Stil dem i fryseren. Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp stykkerne i chokoladen, og sæt dem på et fad, som sættes i køleskabet. Sprøjt tal på stykkerne, 1-24, med glasur. Læg gerne stykkerne i 24 små æsker, så man får ét om dagen.

Kalendertrøflerne bør opbevares koldt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;