Juletræsmuffins

Lækre saftige chokolade muffins pyntet med pebermyntefrosting. Lige så søde at se på, som de er gode at spise.

ca. 15 stk

1 time

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

Muffins
100 g smør
1 dl mælk
2 dl hvedemel
1/2 dl kakao
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1/2 dl hakket mørk eller mælkechokolade
3 æg
2 dl Dansukker Sukker

Glasur
75 g blødt smør
5 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g flødeost naturel 
grøn frugtfarve
eventuelt et par dråber pebermynteolie

Pynt
Valgfri krymmel

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Smelt smørret i en gryde og rør mælken i. Stil blandingen til side.

Bland mel, kakao, vaniljesukker, bagepulver, salt og hakket chokolade i en skål.

Pisk æg og sukker til en luftig blanding i en anden skål. Rør forsigtigt melblandingen i og til sidst smør- og mælkeblandingen. Rør, til blandingen er jævn.

Fyld muffin-forme med 2/3 dej, og bag midt i ovnen i cirka 20 minutter. Lad kagerne køle helt af ved stuetemperatur. 

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker cremet i en skål. Pisk flødeost i og tilsæt et par dråber frugtfarve og evt pebermynteolie.
Kom frostingen i en sprøjtepose. Opbevar i køleskabet, og pynt dine muffins inden servering.

Drys med krymmel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.