Julelagkage

Julelagkage er sjov at lave, og så smager den virkelig godt. Denne skønne julelagkage indeholder både hindbærpannacotta, karamelfrosting, bløde krydderkagebunde og sprøde peberkagehuse til pynt. Pynt gerne tærten med hindbær.

12 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Pisket hindbær-panna cotta
2 blad husbals
125 g hindbær
2/3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 dl piskefløde

Krydderkage (lagkagebude)
3 æg
2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 1/2 dl rapsolie
2 1/4 dl hvedemel
1 1/2 tsk. stødt kanel
2 knsp. stødt ingefær
2 knsp. stødt nellike
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt

Karamelfrosting
2 dl creme fraiche, 38 %
2-3 spsk. sød kondenseret mælk
(dulce de leche)
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
Peberkager (Hent skabelon)
Hindbær

Instruktioner

Forbered panna cottaen. Læg husblas bladene i blød i koldt vand i mindst. 5 minutter. Opvarm hindbærrene og sukker i en gryde, og sigt dem igennem en finmasket si, gem saften. Kog fløde og hindbærsaft i ca. 2 minutter.

Klem forsigtigt husblassen fri for vand og kom den i gryden med fløde og hindbærsaft, rør husbalssen ud i den varme masse. Lad panna cottaen køle af, og dæk den med husholdningsfilm. Stil den i køleskab natten over.

Lav krydderkagen. Forvarm ovnen til 175°C. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og tilsæt olien. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend dem i æggemassen.

Smør en springform (18 cm) med olie, og hæld kagedejen i. Bag den nederst i ovnen i 35-40 minutter. Lad kagen køle af, og vend den over på en bagerist, og dæk med et klæde.

Pisk panna cottaen med en elpisker. Skær kagen ud i tre bunde, læg en bunde på et kagefad, og fordel halvdelen af panna cottaen på den. Læg den næste bund og fordel resten af panna cottaen på. Læg den sidste bund på toppen.

Pisk ingredienserne til karamelfrostingen i en skål, og fyld frostingen i en sprøjtepose. Fordel et tyndt lag rundt om lagkagen, og sæt peberkagerne fast. Pynt toppen med frosting og hindbær.

Lav dine egne peberkager (Hent skabelon), eller køb peberkager og pynt med glasur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.