Julelagkage

Julelagkage er sjov at lave, og så smager den virkelig godt. Denne skønne julelagkage indeholder både hindbærpannacotta, karamelfrosting, bløde krydderkagebunde og sprøde peberkagehuse til pynt. Pynt gerne tærten med hindbær.

12 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Pisket hindbær-panna cotta
2 blad husbals
125 g hindbær
2/3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 dl piskefløde

Krydderkage (lagkagebude)
3 æg
2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 1/2 dl rapsolie
2 1/4 dl hvedemel
1 1/2 tsk. stødt kanel
2 knsp. stødt ingefær
2 knsp. stødt nellike
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt

Karamelfrosting
2 dl creme fraiche, 38 %
2-3 spsk. sød kondenseret mælk
(dulce de leche)
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
Peberkager (Hent skabelon)
Hindbær

Instruktioner

Forbered panna cottaen. Læg husblas bladene i blød i koldt vand i mindst. 5 minutter. Opvarm hindbærrene og sukker i en gryde, og sigt dem igennem en finmasket si, gem saften. Kog fløde og hindbærsaft i ca. 2 minutter.

Klem forsigtigt husblassen fri for vand og kom den i gryden med fløde og hindbærsaft, rør husbalssen ud i den varme masse. Lad panna cottaen køle af, og dæk den med husholdningsfilm. Stil den i køleskab natten over.

Lav krydderkagen. Forvarm ovnen til 175°C. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse og tilsæt olien. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend dem i æggemassen.

Smør en springform (18 cm) med olie, og hæld kagedejen i. Bag den nederst i ovnen i 35-40 minutter. Lad kagen køle af, og vend den over på en bagerist, og dæk med et klæde.

Pisk panna cottaen med en elpisker. Skær kagen ud i tre bunde, læg en bunde på et kagefad, og fordel halvdelen af panna cottaen på den. Læg den næste bund og fordel resten af panna cottaen på. Læg den sidste bund på toppen.

Pisk ingredienserne til karamelfrostingen i en skål, og fyld frostingen i en sprøjtepose. Fordel et tyndt lag rundt om lagkagen, og sæt peberkagerne fast. Pynt toppen med frosting og hindbær.

Lav dine egne peberkager (Hent skabelon), eller køb peberkager og pynt med glasur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?