Ingredienser
3 dl mælk
50 g gær
1/2 dl Dansukker Sukker
1 æg
1 1/2 tsk. salt
8-10 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
100 g blødt smør
Fyld
200 g blødt smør
100 g hakket chokolade
100 g finthakkede hasselnødder
1/2 dl Dansukker Brun farin
2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
2 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. flagesalt
Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker eller Rørsukker
Instruktioner
Mælken opvarmes til 37 °C. Gæren smuldres i en skål. Mælken hældes i. Rør, til gæren er opløst.
Tilsæt sukker, æg og salt under omrøring. Hæld forsigtigt melet i, og kom derefter smørret i. Ælt dejen i 5-10 minutter, så den bliver smidig og en smule klæbrig. Dæk skålen til. Lad dejen hæve i 1 time.
Sæt ovnen på 175 °C. Bland alle ingredienserne til fyldet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Kom fyldet ud på dejen - efterlad en lille kant rundt om.
Rul hvert rektangel til en rulle, og læg den på en plade med bagepapir. Klip kransene på skrå, næsten helt igennem med 1 cm mellemrum, og bøj hvert andet stykke op.
Lad hæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker eller rørsukker.
Bag kransene midt i ovnen ca. 20 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.