Julekarameller med valnødder

Ca. en halv plade
Julekarameller med valnødder
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 2 dl Dansukker Rørsukker
  • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
  • 200 g smør
  • 2 spsk. vand
  • 2 dl finthakkede valnødder
  • 100 g smeltet mørk chokolade

Brug en form eller en plade beklædt med bagepapir.

Varm forsigtigt sukker, glukosesirup, smør og vand op under omrøring i en tykbundet kasserolle, til blandingen er smeltet lidt.

Lad blandingen koge i 10-15 minutter, til den er lysebrun og tyk, eller har nået en temperatur på 140 °C.

Kom nødderne i karamelblandingen. Hæld ud på bagepapir.

Lad karamellen køle af. Smør den smeltede chokolade på.
Bræk i mindre stykker.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker