Julekage

Julekage
Bedømmelse: (34vurderinger)

Ingredienser

50 g smør eller margarine
2 dl mælk
25 g gær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 knsp. salt
1 tsk. stødt kardemomme
Ca. 5 dl hvedemel

Fyld
50 g mandelmel
1 dl Dansukker Flormelis
75 g smør eller margarine
1/4-1/2 g safran eller revet skal af en økologisk appelsin

Pynt
1 æg
1-2 spsk. Dansukker Rørsukker

Smelt fedtstoffet. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37 °C. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i en time.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en plade på ca. 25 x 50 cm. Smør fyldet ud over. Rul dejen sammen, og form den til en snegl, som lægges i en smurt springform, 24 cm i diameter. Lad dejen hæve under et klæde i en time.

Pensl kagen med sammenpisket æg, og drys med rørsukker. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker