Julehjerter med jordbærsyltetøj og sukkerdrys

16-20 stk

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Småkagedej
100 g Dansukker Bagesukker
120 g smør
240 g mel
1 æg

Jordbærsyltetøj
400 g frosne jordbær
150 g Dansukker Syltesukker
2 tsk citronsaft
citronskal, fra en ubehandlet citron

Desuden
Dansukker Perlesukker

Udstyr
Rillet rund udstikker (Ø 5 cm), hjerteformet udstikker

Instruktioner

Giv jordbær, citronsaft og citronskal et opkog og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt syltesukker, bring det hele i kog og lad det simre 1-2 minutter. Stavblend og sæt syltetøjet på køl indtil brug.

Blend alle ingredienser til småkagedejen i en foodprocessor og saml dejen kort med hænderne. Rul dejen tyndt ud til 2-3 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 10 minutter.

Udstik cirkler af den kolde dej og udstik så et hjerte i midten af halvdelen af cirklerne. Sæt dejen på køl i 10 minutter og flyt så de udstukne cirkler og hjerter til en bageplade beklædt med bagepapir. Drys alle cirklerne med hjerte-huller med perlesukker og bag småkagerne ved 180° (alm. varme) i ca. 15 minutter til de er let gyldne.

Smør et tyndt lag afkølet jordbærsyltetøj på hver småkagebund og læg den sammen med en småkage med hjertehul. Server dem friskbagte eller opbevar dem lufttæt indtil servering. Spis de små hjerter som småkager.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.