Julehjerter med jordbærsyltetøj og sukkerdrys

16-20 stk

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Småkagedej
100 g Dansukker Bagesukker
120 g smør
240 g mel
1 æg

Jordbærsyltetøj
400 g frosne jordbær
150 g Dansukker Syltesukker
2 tsk citronsaft
citronskal, fra en ubehandlet citron

Desuden
Dansukker Perlesukker

Udstyr
Rillet rund udstikker (Ø 5 cm), hjerteformet udstikker

Instruktioner

Giv jordbær, citronsaft og citronskal et opkog og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt syltesukker, bring det hele i kog og lad det simre 1-2 minutter. Stavblend og sæt syltetøjet på køl indtil brug.

Blend alle ingredienser til småkagedejen i en foodprocessor og saml dejen kort med hænderne. Rul dejen tyndt ud til 2-3 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 10 minutter.

Udstik cirkler af den kolde dej og udstik så et hjerte i midten af halvdelen af cirklerne. Sæt dejen på køl i 10 minutter og flyt så de udstukne cirkler og hjerter til en bageplade beklædt med bagepapir. Drys alle cirklerne med hjerte-huller med perlesukker og bag småkagerne ved 180° (alm. varme) i ca. 15 minutter til de er let gyldne.

Smør et tyndt lag afkølet jordbærsyltetøj på hver småkagebund og læg den sammen med en småkage med hjertehul. Server dem friskbagte eller opbevar dem lufttæt indtil servering. Spis de små hjerter som småkager.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?