Ingredienser
2 1/2 dl hvedemel
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
3/4 tsk. salt
1 dl mælk
1 tsk. citronsaft
50 g smør
1 æg, let sammenpisket
50 g smeltet smør + rapsolie til pensling af Donuts bageplade
Instruktioner
Sæt ovnen på 200 °C. Pens pladen grundigt med rapsolie.
Bland mel, bagesukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
Bland mælk og citronsaft i en skål, og rør rundt.
Smelt smørret. Tilsæt mælken, det letpiskede æg og det smeltede smør i den tørre blanding, og bland det hele.
Fyld formene halvt op med blandingen. Brug f.eks. en sprøjtepose, så det bliver lettere at fylde blandingen på.
Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad kagerne køle af i nogle minutter, inden de tages ud af formene. Pensl formen mellem hver omgang.
3 VARIANTER AF TOPPING
Kanel og sukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1-2 tsk. stødt kanel
50 g smeltet smør
Bland sukker og kanel. Pensl berlinerne med smør, mens de stadig er varme, og dyp dem i sukkerblandingen.
Glasur og knuste pebermyntestænger
2 dl Dansukker Flormelis
1-2 spsk. vand
1 dl knuste pebermyntestænger
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Pensl berlinerne, og pynt med knuste pebermyntestænger.
Brunkageglasur
2 dl Dansukker Flormelis
1-2 spsk. vand
2 tsk. brunkagekrydderi
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Tilsæt brunkagekrydderi. Kom glasuren på berlinerne.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.