2 1/2 dl hvedemel
1 dl Dansukker Bagesukker
1 1/4 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
3/4 tsk. salt
1 dl mælk
1 tsk. citronsaft
50 g smør
1 æg, let sammenpisket
50 g smeltet smør + rapsolie til pensling af Donuts bageplade
Sæt ovnen på 200 °C. Pens pladen grundigt med rapsolie.
Bland mel, bagesukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
Bland mælk og citronsaft i en skål, og rør rundt.
Smelt smørret. Tilsæt mælken, det letpiskede æg og det smeltede smør i den tørre blanding, og bland det hele.
Fyld formene halvt op med blandingen. Brug f.eks. en sprøjtepose, så det bliver lettere at fylde blandingen på.
Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad kagerne køle af i nogle minutter, inden de tages ud af formene. Pensl formen mellem hver omgang.
3 VARIANTER AF TOPPING
Kanel og sukker
1/2 dl Dansukker Sukker
1-2 tsk. stødt kanel
50 g smeltet smør
Bland sukker og kanel. Pensl berlinerne med smør, mens de stadig er varme, og dyp dem i sukkerblandingen.
Glasur og knuste pebermyntestænger
2 dl Dansukker Flormelis
1-2 spsk. vand
1 dl knuste pebermyntestænger
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Pensl berlinerne, og pynt med knuste pebermyntestænger.
Brunkageglasur
2 dl Dansukker Flormelis
1-2 spsk. vand
2 tsk. brunkagekrydderi
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Tilsæt brunkagekrydderi. Kom glasuren på berlinerne.
Opskriften er udarbejdet af