Julecupcakes med karamelliseret smørcreme

I disse skønne Julecupcakes har jeg blandet Dansukker Lys Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin, som giver en dejlig blanding af rund karamel, smørkaramel og et hint af lakrids. Dansukker Lys Muscovadorørsukker er den milde udgave af Dansukker Mørk Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin. De milde smørnoter fra den lyse muscovadorørsukker er perfekte at udnytte i julecupcakes og smørcreme. På toppen har jeg pyntet med et fint swirl af lys og mørk karamelliseret smørcreme. Selvfølgelig den allerbedste smørcreme, som er luftig og let, og som ikke smager af smør, men af julenoter og karamel.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

12 julecupcakes

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Instruktioner

Brunkagedej
Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over.

Rul dejen ud og udstik de julemotiver, du ønsker. Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

OBS der vil være rigtig meget overskydende dej, men du kan opbevare dejen i køleskabet i op til 1 uge – så kan du altid lave brunkager en anden dag.

Glasur
Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.

Julecupcakes
Kom sukker, smør, hvedemel, bagepulver, salt og cake factor op i en røreskål (gerne en røremaskine eller el-mikser), og rør det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 12 cupcakesforme (gerne en fast cupcakeform, som er smurt). Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. Lad dem køle af i formen. Tag dem op af formen og kom dem i nogle fine cupcakes dekorationer.

Karamelliseret Mørk Smørcreme
Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.

Karamelliseret Lys Smørcreme
Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den lyse chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.

Samling:
Klip et stort hul i begge sprøjteposer og tag en ny sprøjtepose om kom en stor stjerne tylle heri. Kom de to andre poser ned i sprøjteposen med tyllen. Afsæt en fin spiral af chokoladesmørcreme på kagerne. Placer en brunkage i kagerne og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.