Julecupcakes med karamelliseret smørcreme
I disse skønne Julecupcakes har jeg blandet Dansukker Lys Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin, som giver
en dejlig blanding af rund karamel, smørkaramel og et hint af lakrids. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
er den milde udgave af Dansukker Mørk Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin. De milde smørnoter fra den lyse muscovadorørsukker er perfekte at udnytte i julecupcakes og smørcreme. På toppen har
jeg pyntet med et fint swirl af lys og mørk karamelliseret smørcreme. Selvfølgelig den
allerbedste smørcreme, som er luftig og let, og som ikke smager af smør, men af julenoter
og karamel.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Ingredienser
Brunkagedej
125 g smør
200 g Dansukker Mørk Sirup
150 g Dansukker Brun Farin
2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt
Glasur
50 g Dansukker Flormelis
15 g past. æggehvider
lidt hvidt sukker
Julecupcakes
200 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
80 g Dansukker Brun Farin
80 g smør, blødt
200 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
2 æg, str. M/L
2,5 dl sødmælk
Karamelliseret Mørk Smørcreme
70 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 spsk Dansukker Mørk Sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
150 g mørk chokolade, 70 %
150 g smør, blødt
Karamelliseret Lys Smørcreme
70 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
250 g gold chokolade, karamelliseret hvid chokolade
150 g smør, blødt
Instruktioner
Brunkagedej
Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over.
Rul dejen ud og udstik de julemotiver, du ønsker. Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.
OBS der vil være rigtig meget overskydende dej, men du kan opbevare dejen i køleskabet i op til 1 uge – så kan du altid lave brunkager en anden dag.
Glasur
Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.
Julecupcakes
Kom sukker, smør, hvedemel, bagepulver, salt og cake factor op i en røreskål (gerne en røremaskine eller el-mikser), og rør det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 12 cupcakesforme (gerne en fast cupcakeform, som er smurt). Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. Lad dem køle af i formen. Tag dem op af formen og kom dem i nogle fine cupcakes dekorationer.
Karamelliseret Mørk Smørcreme
Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.
Karamelliseret Lys Smørcreme
Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den lyse chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.
Samling:
Klip et stort hul i begge sprøjteposer og tag en ny sprøjtepose om kom en stor stjerne tylle heri. Kom de to andre poser ned i sprøjteposen med tyllen. Afsæt en fin spiral af chokoladesmørcreme på kagerne. Placer en brunkage i kagerne og server.
- Opskrift Ditte Julie Jensen - dittejulie.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?