Juleboller med appelsin og chokolade

Bløde og luftige juleboller med appelsin, chokolade, kardemomme og kanel smager FANTASTISK, og er nemme at lave.
- Opskrift Grødgrisen

12 stk

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

DEJ
1,5 dl mælk
1 økologisk appelsin (1 dl appelsinsaft og skallen fra halvdelen)
1 tsk knuste kardemommefrø (eller 2 tsk stødt kardemomme)
1 tsk kanel (stødt)
25 g gær
1 æg
50 g Dansukker økologisk flormelis
500-550 g hvedemel (ca.)
1/2 tsk groft salt
100 g blødt smør
75 g mørk chokolade (gerne kold)
60 g hasselnødder (35 g til dejen og 25 g til toppen)

SUKKERVAND
25 g Dansukker økologisk sukker
25 g varmt vand

Instruktioner

DEJ
1.    Opvarm mælken i en lille gryde til den er lun. Den må IKKE være varm, da det ødelægger     gærets hæveevne.
2.    Hæld mælken i en dejskål sammen med friskpresset appelsinsaft, fint-revet appelsinskal,     kardemomme og kanel, og opløs gæren heri.
3.    Rør et æg i væsken, og tilsæt flormelis, hvedemel og til sidst salt lidt efter lidt under     omrøring.
4.    Skær det bløde smør i tern og stil til side.
5.    Ælt dejen i ca. 10-12 min ved middel-lav hastighed til dejen er blank, smidig og slipper     kanterne på skålen. Tilsæt smørret ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret     godt i dejen.
6.    Hak mørk chokolade og (35 g) hasselnødder groft, kom i dejen, og ælt kort dejen til det er     godt fordelt.
7.    Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal     hæve til ca. dobbelt størrelse.

BAGNING
1.    Kom dejen ud på et melet bord og del den i 12-13 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
2.    Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den     får en glat og fin overflade (dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en     dyb bradepande med samlingen nedad.
3.    Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på     200 grader varmluft.
4.    Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.

YDERLIGERE
1.    Hak de resterende hasselnødder (25g) groft.
2.    Bland sukker og varmt vand grundigt sammen, og pensl bollerne med sukkervandet.
3.    Drys hasselnødderne på og pynt evt. yderligere med lidt appelsinskal.
4.    Nyd bollerne nybagte og lune med et godt lag smør eller som de er!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.