Ingredienser
3/4 dl Dansukker Flormelis
3 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 knsp. pebermynteolie eller anden smagsgiver
frugtfarve
Instruktioner
Sigt flormelis ned på en plade. Kom lidt olie på et stykke bagepapir eller i karamelforme.
Rør sukker, vand og glukosesirup sammen i en tykbundet gryde. Lad det koge op ved middelhøj varme, til massen har nået en temperatur på 152 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om konsistensen er passende. Tag gryden af varmen, og tilsæt smagsgiver og farve. Kom massen i passende stykker på papiret, eller hæld den i formene. Du kan også forme klatter af massen og trykke en halv grillpind af træ ned i den, så du i stedet får slikkepinde. Vend stykkerne i flormelis, inden de lægges i et glas med tætsluttende låg.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.