Jordbærtærte

ca. 10 portioner

Vurdering (275 stk)

Ingredienser

Dej
4 dl hvedemel
150 g blødt smør eller margarine
1 æg
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. salt
1/2 dl malede mandler
100 g flødechokolade med nødder (f.eks. Marabou Schweizernød)

Fyld
3 dl cremefraiche 38 %
1/2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker

Pynt
4-500 g jordbær
1 1/2 dl vand
1 spsk. citronsaft

1 dl Dansukker sukker
2 blade husblas

Instruktioner

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg og fedtstof, og ælt det sammen til en dej. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.

Tryk dejen ud i en smurt tærte- eller springform. Klip en cirkel ud i bagepapir i samme størrelse som bunden på formen, og læg den oven på dejen.

Fyld formen op med tørrede ærter eller bønner, så dejen holder formen under bagningen. Bag bunden ved 200 °C i ca. 12 minutter.

Hæld bønnerne/ærterne ud af formen, og fjern papiret. Bræk chokoladen i små stykker, og læg dem på den varme bund. Dæk hele bunden med smeltet chokolade ved hjælp af en bagepensel. Lad chokoladen køle af.

Bland ingredienserne til fyldet, og fordel det på bunden.

Skyl og nip jordbærrene, og fordel dem på bunden. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.

Bland vand, sukker og citronsaft i en kasserolle, og bring det i kog. Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i den varme blanding. Lad blandingen køle lidt af, før den fordeles over jordbærrene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.