Jordbærtærte
Jordbærtærte i lidt nye klæder. Smørsprød mørdej, mandelsaftig frangipanecreme med brun farin, et fint lag knasende mørk chokolade, silkeblød og luftig vaniljeflødeskum og dejlige sødmefulde jordbær.
Tips: Man kan sagtens bage tærten i en almindelig tærteform på omkring 20 cm i diameter.
- Opskrift Anne au Chocolat
Ingredienser
Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme
Frangipanecreme:
80 g økologisk smør, blødt
80 g Økologisk brun farin fra Dansukker
80 g økologisk mandelmel
1 økologisk æg
Chokoladelag:
60 g økologisk mørk chokolade
Vaniljeflødeskum:
1,5 dl økologisk piskefløde
15 g Økologisk flormelis fra Dansukker
Korn af 1/2 økologisk stang vanilje
Pynt:
1 bakke økologiske jordbær
evt. lidt økologisk rød skovsyre
Instruktioner
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Frangipane:
Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål. Vend mandelmel i, tilsæt dernæst ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bag tærten i 20 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.
Chokoladelag:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den bagte frangipanecreme. Stil den på køl, til den er størknet.
Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til en let skum i en skål og fordel på chokoladelaget.
Pynt:
Skær jordbær i skiver og fordel på tærten. Servér straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.
- Opskrift Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.