Jordbærtærte

8 personer
Jordbærtærte i lidt nye klæder. Smørsprød mørdej, mandelsaftig frangipanecreme med brun farin, et fint lag knasende mørk chokolade, silkeblød og luftig vaniljeflødeskum og dejlige sødmefulde jordbær.
Tips: Man kan sagtens bage tærten i en almindelig tærteform på omkring 20 cm i diameter.
- Opskrift Anne au Chocolat
Jordbærtærte
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Mørdej:

    • 140 g økologisk mel
    • 40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
    • 1 nip økologisk salt
    • 70 g økologisk smør, koldt
    • 1 økologisk æggeblomme

    Frangipanecreme:

    • 80 g økologisk smør, blødt
    • 80 g Økologisk brun farin fra Dansukker
    • 80 g økologisk mandelmel
    • 1 økologisk æg

    Chokoladelag:

    • 60 g økologisk mørk chokolade

    Vaniljeflødeskum:

    • 1,5 dl økologisk piskefløde
    • 15 g Økologisk flormelis fra Dansukker
    • Korn af 1/2 økologisk stang vanilje

    Pynt:

    • 1 bakke økologiske jordbær
    • evt. lidt økologisk rød skovsyre

    Mørdej:
    Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

    Frangipane:
    Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål. Vend mandelmel i, tilsæt dernæst ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bag tærten i 20 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.

    Chokoladelag:
    Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den bagte frangipanecreme. Stil den på køl, til den er størknet.

    Vaniljeflødeskum:
    Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til en let skum i en skål og fordel på chokoladelaget.

    Pynt:
    Skær jordbær i skiver og fordel på tærten. Servér straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.