Jordbærtærte med passionscurd

8-10 stykker 2 timer
Jordbærtærte med passionscurd
Bedømmelse: (32vurderinger)

Ingredienser

    Tærtebund

    • 4 æg
    • 2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 dl hvedemel
    • 1 dl kartoffelmel
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 l jordbær
    • Passionscurd
    • Vaniljecreme

    Garnering

    • 3 dl fløde
    • l liter friske bær af forskellig slags

    Sæt ovnen på 175 °C.
    Pisk æg og bagesukker luftigt. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend dem ned i æggemassen. Smør en springform, 19 cm i diameter.
    Hæl dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen i 35-40 minutter. Kontroller, om kagen er færdigbagt, ved at stikke i den med en kødnål. Lad tærten køle af på en rist.
    Lav passionscurden og vaniljecremen imens. Skær halvdelen af jordbærrene i skiver. Gem de pæneste til pynt.
    Når tærtebunden er kølet helt af, skæres den til tre bunde med en skarp brødkniv.
    Læg den nederste bund på et serveringsfad, kom et lag vaniljecreme på, og dæk med jordbærskiver. Læg den midterste bund på, og kom et lag passionscurd og et lag jordbær i skiver på. Læg den øverste bund på, og smør flødeskum på hele tærten. Pynt med jordbær
    og friske bær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker