Jordbærtærte med passionscurd

En klassisk jordbærtærte med et lille ekstra pift. Jordbærtærte med passionscurd, vaniljecreme og friske bær. Sommertærten, som passer til alle lejligheder.

8-10 stykker

2 timer

Vurdering (51 stk)

Ingredienser

Tærtebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 l jordbær
Passionscurd
Vaniljecreme

Garnering
3 dl fløde
l liter friske bær af forskellig slags

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æg og bagesukker luftigt. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend dem ned i æggemassen. Smør en springform, 19 cm i diameter.
Hæl dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen i 35-40 minutter. Kontroller, om kagen er færdigbagt, ved at stikke i den med en kødnål. Lad tærten køle af på en rist.
Lav passionscurden og vaniljecremen imens. Skær halvdelen af jordbærrene i skiver. Gem de pæneste til pynt.
Når tærtebunden er kølet helt af, skæres den til tre bunde med en skarp brødkniv.
Læg den nederste bund på et serveringsfad, kom et lag vaniljecreme på, og dæk med jordbærskiver. Læg den midterste bund på, og kom et lag passionscurd og et lag jordbær i skiver på. Læg den øverste bund på, og smør flødeskum på hele tærten. Pynt med jordbær
og friske bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Påsketrifli

Påske lækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.