Ingredienser
Jordbæris
50 g sukker
4 æggeblommer
2 dl fløde
2 dl mælk (gerne sød- eller letmælk)
1 dl glukosesirup
250 g jordbær
Lidt citronsaft
Guf
150 g sukker
½ dl vand
80 g glukosesirup
100 g æggehvider
2 spsk. jordbærmarmelade
Evt. rød madfarve
Andet
Friske jordbær til pynt
Instruktioner
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde, mælk og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld nu resten i, mens du fortsat pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader. Pas på, at den ikke bliver for varm, da den så skiller. Afkøl cremen helt, og kør den slutvis på ismaskine. Blend jordbær (bruger du frosne bær, bør du give dem et opkog først), og bland dem med den næsten frosne ismasse.
Guf
Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en gryde, og lad det koge sammen, til sukkeret er opløst. Pisk imens æggehvider stive (bemærk, at skålen skal være helt ren – er den fedtet, kan det være svært at få den pisket ordentligt). Hæld sukkerblandingen i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk videre i 10 – 15 minutter, til du har en luftig marengsmasse. Pisk til sidst jordbærmarmelade i, og tilsæt evt. lidt madfarve.
Anretning
Skær jordbærrene i mindre stykker og anret dem i glas sammen med iskugler og hjemmelavet guf.
- Opskrift Foodfanatic - www.foodfanatic.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven
Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft
At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.