Ingredienser
Jordbæris
50 g sukker
4 æggeblommer
2 dl fløde
2 dl mælk (gerne sød- eller letmælk)
1 dl glukosesirup
250 g jordbær
Lidt citronsaft
Guf
150 g sukker
½ dl vand
80 g glukosesirup
100 g æggehvider
2 spsk. jordbærmarmelade
Evt. rød madfarve
Andet
Friske jordbær til pynt
Instruktioner
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde, mælk og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld nu resten i, mens du fortsat pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader. Pas på, at den ikke bliver for varm, da den så skiller. Afkøl cremen helt, og kør den slutvis på ismaskine. Blend jordbær (bruger du frosne bær, bør du give dem et opkog først), og bland dem med den næsten frosne ismasse.
Guf
Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en gryde, og lad det koge sammen, til sukkeret er opløst. Pisk imens æggehvider stive (bemærk, at skålen skal være helt ren – er den fedtet, kan det være svært at få den pisket ordentligt). Hæld sukkerblandingen i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk videre i 10 – 15 minutter, til du har en luftig marengsmasse. Pisk til sidst jordbærmarmelade i, og tilsæt evt. lidt madfarve.
Anretning
Skær jordbærrene i mindre stykker og anret dem i glas sammen med iskugler og hjemmelavet guf.
- Opskrift Foodfanatic - www.foodfanatic.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?