Jordbærsundae med jordbæris, friske jordbær og jordbærguf

Skøn opskrift på sommerens lækreste dessert bestående af jordbæris med hjemmelavet guf og friske jordbær.
- Opskrift Foodfanatic

Vurdering (12 stk)

Ingredienser

Jordbæris
50 g sukker
4 æggeblommer
2 dl fløde
2 dl mælk (gerne sød- eller letmælk)
1 dl glukosesirup
250 g jordbær
Lidt citronsaft
 

Guf
150 g sukker
½ dl vand
80 g glukosesirup
100 g æggehvider
2 spsk. jordbærmarmelade
Evt. rød madfarve

Andet
Friske jordbær til pynt

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde, mælk og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld nu resten i, mens du fortsat pisker. Kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader. Pas på, at den ikke bliver for varm, da den så skiller. Afkøl cremen helt, og kør den slutvis på ismaskine. Blend jordbær (bruger du frosne bær, bør du give dem et opkog først), og bland dem med den næsten frosne ismasse.

Guf
Bring sukker, vand og glukosesirup i kog i en gryde, og lad det koge sammen, til sukkeret er opløst. Pisk imens æggehvider stive (bemærk, at skålen skal være helt ren – er den fedtet, kan det være svært at få den pisket ordentligt). Hæld sukkerblandingen i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk videre i 10 – 15 minutter, til du har en luftig marengsmasse. Pisk til sidst jordbærmarmelade i, og tilsæt evt. lidt madfarve.

Anretning
Skær jordbærrene i mindre stykker og anret dem i glas sammen med iskugler og hjemmelavet guf.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.