Jordbærmuffins med jordbærfrosting

16 store eller 24 små 1 time
Jordbærmuffins med jordbærfrosting
Bedømmelse: (370vurderinger)

Ingredienser

    Muffins

    • 200 g smeltet smør
    • 4 æg, gerne økologiske
    • 3 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 2 spsk. vaniljesukker
    • 2 dl mælk
    • Revet skal af 1 citron, gerne økologisk
    • 6 dl hvedemel
    • 2 tsk. bagepulver
    • En smule salt
    • 1 dl friske jordbær, i mindre stykker

    Frosting

    • 200 g blødt smør
    • 5 dl Dansukker Flormelis, sigtet
    • 2 spsk. jordbærpulver (fås i velassorterede butikker)
    • 300 g friskost
    • Saft af 1/2 citron
    • 3 spsk. jordbærsyltetøj

    Muffins
    Sæt ovnen på 200 °C.
    Smelt smørret.
    Pisk æg og sukker, til det er luftigt.
    Rør smeltet smør, mælk og revet citronskal sammen.
    Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det ned i massen.
    Skyld jordbærrene, skær dem i stykker, og bland dem i dejen.
    Placer papirformene på en muffinplade, og fordel massen jævnt i dem.
    Bag dine muffins i midten af ovnen i ca. 10 minutter, eller til de er gyldenbrune (prøv at stikke en tændstik/tandstik eller lignende ned i dem – den skal være helt tør, når du tager den ud).
    Kom frosting på inden servering.

    Frosting
    Pisk smør, mens du sigter flormelis og jordbærpulveret over.
    Pisk friskosten og citronsaft ned i massen.
    Rør sammen med jordbærsyltetøjet.
    Sprøjt eller smør frostingen på dine muffins.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker