Ingredienser
35 cl vodka eller neutral brændevin
500 g jordbær
4 dl Dansukker Lys Sirup
Instruktioner
Skyl og nip jordbærrene. Læg dem på et klæde eller et stykke køkkenrulle, til de er tørre. Læg bærrene i et glas, og hæld vodka/brændevin over. Lad det stå i mindst fire uger. Si bærrene fra. Bland vodkaen/brændevinen med siruppen. Hæld likøren på en rengjort flaske.
Gem bærrene, og kog dem med 3-4 dl Dansukker Syltesukker. Det bliver et pikant jordbærsyltetøj med en voksen smag, der smager godt, bl.a. som tilbehør til oste med en lidt kraftig smag.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.