Issandwich med vaniljekransbunde

Den søde juletid er ankommet og det betyder for mange en masse julebagning, konfektkreationer og rigeligt med hygge. Jeg har i samarbejde med Dansukker fundet på en ny og anderledes opskrift, som kan pifte småkage-bageriet lidt op. Så derfor får du herunder opskriften på en ny juleklassiker - issandwich med vaniljekransbrunde! Sprødt, blødt og lækkert!
Opskrift – Connery

15 portioner

35 minutter

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

1½ stk vaniljestang
80 gram mandler
180 gram smør
150 gram Dansukker Sukker
1 stk æg
300 gram hvedemel
350 ml sødmælk
350 ml piskefløde
6 stk æggeblomme
100 gram Dansukker Rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk. glykosesirup

Instruktioner

Fremgangsmåde
1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver stuetempereret.

2. Blend mandlerne fint, indtil du har en lind mandelmel.

3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gnid dem i lidt sukker, så kornenespredes.

4. Bland vanilje, sukker og mandelmel sammen med smørret. Rør grundigt sammen.

5. Tilsæt herefter ægget og hvedemelet lidt efter lidt. Konsistensen skal værenogenlunde fast, men ikke så fast, at du kan ælte det hele sammen til en klump.

6. Put dejen i en sprøjtepose (eller en gammeldags bollesprøjte - jeg har arvet engammel én fra mine bedsteforældre, som har det perfekte stjernetyl).

7. Lav cirkler af dejen, som har den ønskede diameter til isen. Jeg vil anbefale, at manfinder sin ønskede størrelse på forhånd. Jeg brugte målene fra en udstikker, så jegville få et ensformigt resultat.

8. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde oggyldne.

9. Lad dem køle af på en rist og læg dem herefter i en kagedåse, indtil de skal bruges.

10. Varm i mellemtiden mælk og sødmælk op til kogepunktet - de tomme skaller fravaniljestangen, samt den halve stang flækket, skal med i blandingen.

11. Lad det stå og køle lidt af og pisk æg og sukker sammen til en luftig blanding.

12. Hæld den varme mælkeblanding sammen med æggemassen i en tynd stråle.

13. Varm det hele forsigtigt op igen og få isen legeret ved ca. 80-85 grader - eller tilmassen tykner.

14. Lad den køle lidt af, og smid den små på ismaskinen.

15. Når isen er færdig, glattes den ud i et fad, så det har den ønskede højde af is-delen afissandwichen.

16. Lad den fryse i minimum 4-6 timer, så du efterfølgende kan bruge udstikkeren til at fåsmå cirkler ud.

17. Læg iscirklerne mellem de to vaniljekranse og smid det i fryseren. Klar til servering!
 

Opskrift – Connery / Mandekogebogen.dk

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.