Issandwich med vaniljekransbunde

Den søde juletid er ankommet og det betyder for mange en masse julebagning, konfektkreationer og rigeligt med hygge. Jeg har i samarbejde med Dansukker fundet på en ny og anderledes opskrift, som kan pifte småkage-bageriet lidt op. Så derfor får du herunder opskriften på en ny juleklassiker - issandwich med vaniljekransbrunde! Sprødt, blødt og lækkert!
Opskrift – Connery

15 portioner

35 minutter

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

1½ stk vaniljestang
80 gram mandler
180 gram smør
150 gram Dansukker Sukker
1 stk æg
300 gram hvedemel
350 ml sødmælk
350 ml piskefløde
6 stk æggeblomme
100 gram Dansukker Rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk. glykosesirup

Instruktioner

Fremgangsmåde
1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver stuetempereret.

2. Blend mandlerne fint, indtil du har en lind mandelmel.

3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gnid dem i lidt sukker, så kornenespredes.

4. Bland vanilje, sukker og mandelmel sammen med smørret. Rør grundigt sammen.

5. Tilsæt herefter ægget og hvedemelet lidt efter lidt. Konsistensen skal værenogenlunde fast, men ikke så fast, at du kan ælte det hele sammen til en klump.

6. Put dejen i en sprøjtepose (eller en gammeldags bollesprøjte - jeg har arvet engammel én fra mine bedsteforældre, som har det perfekte stjernetyl).

7. Lav cirkler af dejen, som har den ønskede diameter til isen. Jeg vil anbefale, at manfinder sin ønskede størrelse på forhånd. Jeg brugte målene fra en udstikker, så jegville få et ensformigt resultat.

8. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde oggyldne.

9. Lad dem køle af på en rist og læg dem herefter i en kagedåse, indtil de skal bruges.

10. Varm i mellemtiden mælk og sødmælk op til kogepunktet - de tomme skaller fravaniljestangen, samt den halve stang flækket, skal med i blandingen.

11. Lad det stå og køle lidt af og pisk æg og sukker sammen til en luftig blanding.

12. Hæld den varme mælkeblanding sammen med æggemassen i en tynd stråle.

13. Varm det hele forsigtigt op igen og få isen legeret ved ca. 80-85 grader - eller tilmassen tykner.

14. Lad den køle lidt af, og smid den små på ismaskinen.

15. Når isen er færdig, glattes den ud i et fad, så det har den ønskede højde af is-delen afissandwichen.

16. Lad den fryse i minimum 4-6 timer, så du efterfølgende kan bruge udstikkeren til at fåsmå cirkler ud.

17. Læg iscirklerne mellem de to vaniljekranse og smid det i fryseren. Klar til servering!
 

Opskrift – Connery / Mandekogebogen.dk

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.