Issandwich med vaniljekransbunde

Den søde juletid er ankommet og det betyder for mange en masse julebagning, konfektkreationer og rigeligt med hygge. Jeg har i samarbejde med Dansukker fundet på en ny og anderledes opskrift, som kan pifte småkage-bageriet lidt op. Så derfor får du herunder opskriften på en ny juleklassiker - issandwich med vaniljekransbrunde! Sprødt, blødt og lækkert!
Opskrift – Connery

15 portioner

PT40M

35 minutter

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1½ stk vaniljestang
80 gram mandler
180 gram smør
150 gram Dansukker Sukker
1 stk æg
300 gram hvedemel
350 ml sødmælk
350 ml piskefløde
6 stk æggeblomme
100 gram Dansukker Rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk. glykosesirup

Instruktioner

Fremgangsmåde
1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver stuetempereret.

2. Blend mandlerne fint, indtil du har en lind mandelmel.

3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gnid dem i lidt sukker, så kornenespredes.

4. Bland vanilje, sukker og mandelmel sammen med smørret. Rør grundigt sammen.

5. Tilsæt herefter ægget og hvedemelet lidt efter lidt. Konsistensen skal værenogenlunde fast, men ikke så fast, at du kan ælte det hele sammen til en klump.

6. Put dejen i en sprøjtepose (eller en gammeldags bollesprøjte - jeg har arvet engammel én fra mine bedsteforældre, som har det perfekte stjernetyl).

7. Lav cirkler af dejen, som har den ønskede diameter til isen. Jeg vil anbefale, at manfinder sin ønskede størrelse på forhånd. Jeg brugte målene fra en udstikker, så jegville få et ensformigt resultat.

8. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde oggyldne.

9. Lad dem køle af på en rist og læg dem herefter i en kagedåse, indtil de skal bruges.

10. Varm i mellemtiden mælk og sødmælk op til kogepunktet - de tomme skaller fravaniljestangen, samt den halve stang flækket, skal med i blandingen.

11. Lad det stå og køle lidt af og pisk æg og sukker sammen til en luftig blanding.

12. Hæld den varme mælkeblanding sammen med æggemassen i en tynd stråle.

13. Varm det hele forsigtigt op igen og få isen legeret ved ca. 80-85 grader - eller tilmassen tykner.

14. Lad den køle lidt af, og smid den små på ismaskinen.

15. Når isen er færdig, glattes den ud i et fad, så det har den ønskede højde af is-delen afissandwichen.

16. Lad den fryse i minimum 4-6 timer, så du efterfølgende kan bruge udstikkeren til at fåsmå cirkler ud.

17. Læg iscirklerne mellem de to vaniljekranse og smid det i fryseren. Klar til servering!
 

Opskrift – Connery / Mandekogebogen.dk

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.