Issandwich med vaniljekransbunde

Den søde juletid er ankommet og det betyder for mange en masse julebagning, konfektkreationer og rigeligt med hygge. Jeg har i samarbejde med Dansukker fundet på en ny og anderledes opskrift, som kan pifte småkage-bageriet lidt op. Så derfor får du herunder opskriften på en ny juleklassiker - issandwich med vaniljekransbrunde! Sprødt, blødt og lækkert!
Opskrift – Connery

15 portioner

PT40M

35 minutter

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1½ stk vaniljestang
80 gram mandler
180 gram smør
150 gram Dansukker Sukker
1 stk æg
300 gram hvedemel
350 ml sødmælk
350 ml piskefløde
6 stk æggeblomme
100 gram Dansukker Rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk. glykosesirup

Instruktioner

Fremgangsmåde
1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver stuetempereret.

2. Blend mandlerne fint, indtil du har en lind mandelmel.

3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gnid dem i lidt sukker, så kornenespredes.

4. Bland vanilje, sukker og mandelmel sammen med smørret. Rør grundigt sammen.

5. Tilsæt herefter ægget og hvedemelet lidt efter lidt. Konsistensen skal værenogenlunde fast, men ikke så fast, at du kan ælte det hele sammen til en klump.

6. Put dejen i en sprøjtepose (eller en gammeldags bollesprøjte - jeg har arvet engammel én fra mine bedsteforældre, som har det perfekte stjernetyl).

7. Lav cirkler af dejen, som har den ønskede diameter til isen. Jeg vil anbefale, at manfinder sin ønskede størrelse på forhånd. Jeg brugte målene fra en udstikker, så jegville få et ensformigt resultat.

8. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde oggyldne.

9. Lad dem køle af på en rist og læg dem herefter i en kagedåse, indtil de skal bruges.

10. Varm i mellemtiden mælk og sødmælk op til kogepunktet - de tomme skaller fravaniljestangen, samt den halve stang flækket, skal med i blandingen.

11. Lad det stå og køle lidt af og pisk æg og sukker sammen til en luftig blanding.

12. Hæld den varme mælkeblanding sammen med æggemassen i en tynd stråle.

13. Varm det hele forsigtigt op igen og få isen legeret ved ca. 80-85 grader - eller tilmassen tykner.

14. Lad den køle lidt af, og smid den små på ismaskinen.

15. Når isen er færdig, glattes den ud i et fad, så det har den ønskede højde af is-delen afissandwichen.

16. Lad den fryse i minimum 4-6 timer, så du efterfølgende kan bruge udstikkeren til at fåsmå cirkler ud.

17. Læg iscirklerne mellem de to vaniljekranse og smid det i fryseren. Klar til servering!
 

Opskrift – Connery / Mandekogebogen.dk

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.