Ingredienser
Blåbær-is
2 blade husblas
5 dl sødmælk
1 dl Dansukker Sukker
2 tsk. Dansukker Glukosesirup
2 dl cremefraiche, 38%
165 g blåbær
Havrekager
1 1/2 dl hvedemel
1/2 dl havregryn
1/2 tsk. natron
60 g smør
1 dl Dansukker Sukker
1 stort æg
1/2 tsk. hvidvinseddike
Pynt
50 g hvid chokolade, smeltet
Instruktioner
Blåbær-is
Kan tilberedes en dag eller et par dage før, isen skal serveres.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter.
Kom mælk, sukker og glukosesirup i en gryde, og varm op til omkring 80 °C. Vrid husblassen fri for vand, og rør det i mælkeblandingen. Tag gryden af varmen.
Vend blåbær og creme fraiche i gryden og køl af. Kør til is på en ismaskine.
Frys isen ned i isformen i cirka 3 timer eller natten over. Når isen er helt fast, udstikkes 10 runde cirkler med en højde på cirka 2-3 cm og kom tilbage i fryseren.
Havrekager
Forvarm ovnen til 200 °C.
Mål hvedemel, havregryn og natron op i en skål. Stil blandingen til side.
Pisk smør og sukker luftigt i en anden skål, tilsæt æg, og pisk sammen til en jævn blanding. Vend de tørre ingredienser i smør- og æggeblandingen, og bland det sammen. Tilsæt vineddike. Sæt dejen i køleskabet, så den når at stivne lidt, cirka en time.
Klargør en plade med bagepapir. Tril dejen til 20 kugler. Læg kuglerne på pladen med god afstand. Bag derefter midt i ovnen i cirka 8 minutter, indtil kagerne bliver gyldenbrune.
Samling
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og stil den til side. Saml 10 is-sandwich og dryp den hvide chokolade på. Lad chokoladen sætte sig på frost.
Servering
Anret på en tallerken eller i en lomme af bagepapir, lige som en hamburger.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.