Ingefærparfait med krokantdrys

8 pers. 1 time + 4 timer i fryseren
Forkæl dine nærmeste med en ingefærparfait med krokantdrys og chokoladesauce. Ingefær, mandler og chokolade er den perfekte kombination i denne flødeparfait.
Ingefærparfait med krokantdrys
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Krokantdrys

    • 100 g mandler
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 1 spsk. smør

    Chokoladesauce

    • 1 spsk. smør
    • 1 1/2 spsk. kakao
    • 2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 1 spsk. Dansukker Sukker
    • 1 dl piskefløde

    Ingefærparfait

    • 6 æggeblommer
    • 1 dl Dansukker Flormelis
    • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
    • 6 dl piskefløde
    • 2 spsk. frisk revet ingefær

    Begynd med krokantdrysset, og forvarm ovnen på 175°. Hak mandlerne så jævnt som muligt, og rist dem på en bageplade beklædt med bagepapir i nederste del af ovnen i 5 minutter.

    Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme uden at røre i det. Sukker­massen skal blive brun. Tag gryden af varmen, og tilsæt smør. Rør, til smørret smelter, og tilsæt de ristede mandler.

    Bland hurtigt, og hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk krokant massen ud til et tyndt lag med en kagerulle.

    Lad massen køle af, og hak derefter kro­kantmassen til drys.

    Tilbered chokoladesaucen; pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde. Pisk, til saucen tykner. Lad den køle af.

    Forbered parfaite. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden. Tilsæt ingefær og 2/3 af krokantdrysset.

    Hæld halvdelen af parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm, fordel et lag chokoladesauce over, og rør, så der bliver ”swirls” af saucen i parfaiten.

    Hæld resten af parfaiten over og derefter resten af chokoladesaucen på toppen.

    Frys i 4­-5 timer. Tag parfaiten ud af frys­eren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med resten af krokantdrysset.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker