Hyldeblomstsaft
I sådan en hyldeblomstsaft, der er jeg vild med at man stadig kan fornemme sødmen fra hyldeblomsterne, og citronerne får lov til at give et syrligt indspark, så I vil nok opleve at min hyldeblomstsaft indeholder en smule mindre sukker end andre opskrifter. Men jeg lover, det virker. Hvert fald for mig. Og jeg kommer desuden flere hyldeblomster i, da jeg elsker at man får en god koncentrat, således der skal tilføjes meget vand, og den derfor rækker i længere.
- Opskrift Liv Martine
Ingredienser
50 hyldeblomst skærme
650 g Dansukker Rørsukker
2 tsk vaniljepasta
3 usprøjtet citroner
3 spsk citronsyrer
1,5 l vand
Instruktioner
Klip så vidt muligt alle grønne stilke af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, du skal blot ryste dem blot for smådyr.
Riv citronskallen ned i, og pres derefter citronsaften heri.
Kog vand op med sukker og citronsyre. Når sukkeret er opløst kommer du dine hyldeblomster i gryden, kommer låg på og lader det stå og trække i køleskabet i 3-4 dage.
Si herefter saften igennem et rent klæde og hæld den på flasker du lige har kogt inden, og din hyldeblomstsaft er klar til at nyde.
Du kan eventuelt lave isterninger med dem, således du blot kommer isterninger i din glas med koncentreret hyldeblomstsaft og tilsætter vand.
- Opskrift Liv Martine - www.livmartine.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag
Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn
Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt
En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag
Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.