Hyldeblomstsaft

I sådan en hyldeblomstsaft, der er jeg vild med at man stadig kan fornemme sødmen fra hyldeblomsterne, og citronerne får lov til at give et syrligt indspark, så I vil nok opleve at min hyldeblomstsaft indeholder en smule mindre sukker end andre opskrifter. Men jeg lover, det virker. Hvert fald for mig. Og jeg kommer desuden flere hyldeblomster i, da jeg elsker at man får en god koncentrat, således der skal tilføjes meget vand, og den derfor rækker i længere.
- Opskrift Liv Martine

Den skal stå 3-­4 dage i køleskabet og trække

Vurdering (2 st)

Ingredienser

50 hyldeblomst skærme
650 g Dansukker Rørsukker
2 tsk vaniljepasta
3 usprøjtet citroner
3 spsk citronsyrer
1,5 l vand

Instruktioner

Klip så vidt muligt alle grønne stilke af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, du skal blot ryste dem blot for smådyr.

Riv citronskallen ned i, og pres derefter citronsaften heri.

Kog vand op med sukker og citronsyre. Når sukkeret er opløst kommer du dine hyldeblomster i gryden, kommer låg på og lader det stå og trække i køleskabet i 3-4 dage.

Si herefter saften igennem et rent klæde og hæld den på flasker du lige har kogt inden, og din hyldeblomstsaft er klar til at nyde.

Du kan eventuelt lave isterninger med dem, således du blot kommer isterninger i din glas med koncentreret hyldeblomstsaft og tilsætter vand.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.