Hvid chokoladekage med safran

Hvid chokoladekage med safran serveret med flødeskum og syrlige tyttebær. Denne saftige kage med safran, hvid chokolade og yoghurt har den perfekte syrligt søde balance.

8 stykker

PT40M

45 minutter

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smør
1/2 g safrantråde
100 g hvid chokolade
2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
2 æg
1 dl græsk yoghurt
2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Tilbehør
piskefløde
frosne tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt safran. Hak chokoladen, kom den i en skål og rør det smeltede smør i, til blandingen er jævn. Tilsæt sukkeret og pisk godt. Tilsæt derefter æggene et ad gangen sammen med græsk yoghurt og rør godt.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i blandingen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen i 13-14 minutter. Lad den køle helt af.

Servér kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.