Hvid chokoladekage med safran

Hvid chokoladekage med safran serveret med flødeskum og syrlige tyttebær. Denne saftige kage med safran, hvid chokolade og yoghurt har den perfekte syrligt søde balance.

8 stykker

45 minutter

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

100 g smør
1/2 g safrantråde
100 g hvid chokolade
2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
2 æg
1 dl græsk yoghurt
2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Tilbehør
piskefløde
frosne tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt safran. Hak chokoladen, kom den i en skål og rør det smeltede smør i, til blandingen er jævn. Tilsæt sukkeret og pisk godt. Tilsæt derefter æggene et ad gangen sammen med græsk yoghurt og rør godt.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i blandingen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen i 13-14 minutter. Lad den køle helt af.

Servér kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.