Hvid chokoladekage med safran

Hvid chokoladekage med safran serveret med flødeskum og syrlige tyttebær. Denne saftige kage med safran, hvid chokolade og yoghurt har den perfekte syrligt søde balance.

8 stykker

45 minutter

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

100 g smør
1/2 g safrantråde
100 g hvid chokolade
2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
2 æg
1 dl græsk yoghurt
2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Tilbehør
piskefløde
frosne tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt safran. Hak chokoladen, kom den i en skål og rør det smeltede smør i, til blandingen er jævn. Tilsæt sukkeret og pisk godt. Tilsæt derefter æggene et ad gangen sammen med græsk yoghurt og rør godt.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i blandingen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen i 13-14 minutter. Lad den køle helt af.

Servér kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.