Hvid chokoladekage med safran - Opskrifter

Hvid chokoladekage med safran

8 stykker 45 minutter
Hvid chokoladekage med safran serveret med flødeskum og syrlige tyttebær. Denne saftige kage med safran, hvid chokolade og yoghurt har den perfekte syrligt søde balance.
Hvid chokoladekage med safran
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1/2 g safrantråde
  • 100 g hvid chokolade
  • 2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
  • 2 æg
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt

Tilbehør

  • piskefløde
  • frosne tyttebær

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt safran. Hak chokoladen, kom den i en skål og rør det smeltede smør i, til blandingen er jævn. Tilsæt sukkeret og pisk godt. Tilsæt derefter æggene et ad gangen sammen med græsk yoghurt og rør godt.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i blandingen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen i 13-14 minutter. Lad den køle helt af.

Servér kagen med flødeskum og tyttebær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;