Hvid chokoladekage med safran

Hvid chokoladekage med safran serveret med flødeskum og syrlige tyttebær. Denne saftige kage med safran, hvid chokolade og yoghurt har den perfekte syrligt søde balance.

8 stykker

45 minutter

Vurdering (0 st)

Ingredienser

100 g smør
1/2 g safrantråde
100 g hvid chokolade
2 dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
2 æg
1 dl græsk yoghurt
2 dl hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Tilbehør
piskefløde
frosne tyttebær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.

Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt safran. Hak chokoladen, kom den i en skål og rør det smeltede smør i, til blandingen er jævn. Tilsæt sukkeret og pisk godt. Tilsæt derefter æggene et ad gangen sammen med græsk yoghurt og rør godt.

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i blandingen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen i 13-14 minutter. Lad den køle helt af.

Servér kagen med flødeskum og tyttebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.