Hvid chokoladeis med hindbærsorbet og pistacie

En vidunderlig hvid chokoladeis kombineret med en syrligt sød hindbærsorbet. Hak pistacienødder og drys over isen sammen med friske hindbær.

10-12 stykker

2 timer + 7 timer i fryseren

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

Hvid chokoladeis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
150 g hvid chokolade

Hindbærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 1/2 dl vand
300 g hindbær
1 æggehvide

Pynt
ristede pistacienødder
friske hindbær

Instruktioner

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyse og luftige i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad iscremen køle helt af.

Hak den hvide chokolade, vend den i ismassen, og kør massen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde ismassen i en aflang silikone- eller isform med plastfolie og stille den i fryseren i mindst 3 timer. Rør rundt nu og da.

Lav hindbærsorbeten. Bring sukker, glukosesirup, vand og hindbær i kog i en gryde. Lad det simre i ca. 5 minutter, og blend blandingen. Hvis du ønsker en jævn sorbet, skal du si kernerne fra. Lad hindbærlagen køle helt af.

Pisk æggehviden helt stiv i en skål, og vend den i hindbærblandingen. Kør sorbetmassen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde blandingen direkte over den frosne hvide chokoladeis. Frys sorbeten i ca. 4 timer, og rør forsigtigt i den nu og da.

Tag isen ud af formen ca. 10 minutter inden servering, og læg den på et fad. Hak pistacienødderne, og drys dem over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.