Hvid chokoladeis med hindbærsorbet og pistacie

En vidunderlig hvid chokoladeis kombineret med en syrligt sød hindbærsorbet. Hak pistacienødder og drys over isen sammen med friske hindbær.

10-12 stykker

PT1H

2 timer + 7 timer i fryseren

Vurdering (32 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hvid chokoladeis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
150 g hvid chokolade

Hindbærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 1/2 dl vand
300 g hindbær
1 æggehvide

Pynt
ristede pistacienødder
friske hindbær

Instruktioner

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyse og luftige i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad iscremen køle helt af.

Hak den hvide chokolade, vend den i ismassen, og kør massen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde ismassen i en aflang silikone- eller isform med plastfolie og stille den i fryseren i mindst 3 timer. Rør rundt nu og da.

Lav hindbærsorbeten. Bring sukker, glukosesirup, vand og hindbær i kog i en gryde. Lad det simre i ca. 5 minutter, og blend blandingen. Hvis du ønsker en jævn sorbet, skal du si kernerne fra. Lad hindbærlagen køle helt af.

Pisk æggehviden helt stiv i en skål, og vend den i hindbærblandingen. Kør sorbetmassen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde blandingen direkte over den frosne hvide chokoladeis. Frys sorbeten i ca. 4 timer, og rør forsigtigt i den nu og da.

Tag isen ud af formen ca. 10 minutter inden servering, og læg den på et fad. Hak pistacienødderne, og drys dem over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.