Hvid chokoladeis med hindbærsorbet og pistacie

En vidunderlig hvid chokoladeis kombineret med en syrligt sød hindbærsorbet. Hak pistacienødder og drys over isen sammen med friske hindbær.

10-12 stykker

2 timer + 7 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Hvid chokoladeis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
150 g hvid chokolade

Hindbærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 1/2 dl vand
300 g hindbær
1 æggehvide

Pynt
ristede pistacienødder
friske hindbær

Instruktioner

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyse og luftige i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad iscremen køle helt af.

Hak den hvide chokolade, vend den i ismassen, og kør massen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde ismassen i en aflang silikone- eller isform med plastfolie og stille den i fryseren i mindst 3 timer. Rør rundt nu og da.

Lav hindbærsorbeten. Bring sukker, glukosesirup, vand og hindbær i kog i en gryde. Lad det simre i ca. 5 minutter, og blend blandingen. Hvis du ønsker en jævn sorbet, skal du si kernerne fra. Lad hindbærlagen køle helt af.

Pisk æggehviden helt stiv i en skål, og vend den i hindbærblandingen. Kør sorbetmassen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde blandingen direkte over den frosne hvide chokoladeis. Frys sorbeten i ca. 4 timer, og rør forsigtigt i den nu og da.

Tag isen ud af formen ca. 10 minutter inden servering, og læg den på et fad. Hak pistacienødderne, og drys dem over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.