Hvid chokoladeis med hindbærsorbet og pistacie

En vidunderlig hvid chokoladeis kombineret med en syrligt sød hindbærsorbet. Hak pistacienødder og drys over isen sammen med friske hindbær.

10-12 stykker

2 timer + 7 timer i fryseren

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

Hvid chokoladeis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
150 g hvid chokolade

Hindbærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 1/2 dl vand
300 g hindbær
1 æggehvide

Pynt
ristede pistacienødder
friske hindbær

Instruktioner

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyse og luftige i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad iscremen køle helt af.

Hak den hvide chokolade, vend den i ismassen, og kør massen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde ismassen i en aflang silikone- eller isform med plastfolie og stille den i fryseren i mindst 3 timer. Rør rundt nu og da.

Lav hindbærsorbeten. Bring sukker, glukosesirup, vand og hindbær i kog i en gryde. Lad det simre i ca. 5 minutter, og blend blandingen. Hvis du ønsker en jævn sorbet, skal du si kernerne fra. Lad hindbærlagen køle helt af.

Pisk æggehviden helt stiv i en skål, og vend den i hindbærblandingen. Kør sorbetmassen i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du hælde blandingen direkte over den frosne hvide chokoladeis. Frys sorbeten i ca. 4 timer, og rør forsigtigt i den nu og da.

Tag isen ud af formen ca. 10 minutter inden servering, og læg den på et fad. Hak pistacienødderne, og drys dem over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Collins og Rabarber Sour

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Saft og lemonade

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.